Ανακοινώθηκε η έναρξη των προετοιμασιών για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο του 2023

Η αρχή έγινε με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το οποίο απαιτεί ορισμένες τροποποιήσεις ώστε να είναι έτοιμο στην μεγάλη γιορτή των Βρετανών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η επίσημη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου του 2023, όπου ο βρετανός royals θα αναλάβει ολοκληρωτικά τα ηνία της μοναρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι προετοιμασίες για την εθνική αυτή εορτή ξεκίνησαν μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, με το Παλάτι του Buckingham να ανακοινώνει τα σπουδαία νέα.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του Παλατιού, το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, με το οποίο επρόκειτο να στεφθεί βασιλιάς ο πρωτότοκος γιος της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, Κάρολος, έχει ήδη μεταφερθεί από τον Πύργο του Λονδίνου όπου φυλάσσεται μαζί με άλλα πολύτιμα αντικείμενα του Στέμματος, σε ειδικούς τεχνίτες που θα φροντίσουν να πραγματοποιήσουν ορισμένες αλλαγές, ώστε να είναι έτοιμο για την έκθεση του στην τελετή στέψης την ερχόμενη άνοιξη.

"Σύμφωνα με την παράδοση, ο Βασιλιάς θα στεφθεί με το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αβαείο του Westminster. Ο Βασιλιάς θα φορέσει επίσης το Αυτοκρατορικό Κρατικό Στέμμα κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου είναι το στέμμα που χρησιμοποιείται ιστορικά κατά τη στιγμή της στέψης και φορέθηκε από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη στέψη της το 1953. Κατασκευάστηκε για τον Κάρολο Β' το 1661, ως αντικατάσταση του μεσαιωνικού στέμματος που είχε λιώσει το 1649. Το πρωτότυπο θεωρήθηκε ότι χρονολογείται από τον βασιλικό άγιο του ενδέκατου αιώνα, τον Εδουάρδο τον Ομολογητή - τον τελευταίο αγγλοσαξονικό βασιλιά της Αγγλίας" επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Παλατιού.

Διαβάστε Επίσης