Το Wonder Boy παρουσιάζει τις πιο αληθινές πτυχές του Olivier Rousteing

Ο σχεδιαστής του Balmain μακριά από τα φίλτρα του Instagram, στην αναζήτηση της ταυτότητάς του.

Ο Olivier Rousteing αφήνει πίσω του τη φιλτραρισμένη ζωή του Instagram και αναζητά την αλήθεια για τις ρίζες του. Στο Wonder Boy δεν θα δείτε τον σχεδιαστή του Balmain να παρουσιάζει τη λαμπερή καθημερινότητά του ούτε να περιστοιχίζεται από διασημότητες. Στην πραγματικότητα, το ζητούμενο στο ντοκιμαντέρ της 35χρονης Anissa Bonnefont δεν είναι η ζωή του Rousteing στον κόσμο της μόδας αλλά έξω από αυτή. Η αναζήτηση των βιολογικών του γονιών και κατ'επέκταση της αληθινής του ταυτότητας. 

Έχοντας μιλήσει ανοιχτά για την υιοθεσία του, το ντοκιμαντέρ φέρεται να είναι ένα προοίμιο της ομιλίας του Rousteing για την αναθεώρηση των νόμων περί υιοθεσίας της Γαλλίας. "Με τον Olivier θέλαμε να πούμε την ιστορία κάποιου που αναζητά τις ρίζες του, γιατί πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις από πού έρχεσαι για να ξέρεις πού πηγαίνεις. Το γεγονός ότι δέχτηκε να κινηματογραφήσουμε την αναζήτηση των βιολογικών του γονιών δείχνει πόσο θαρραλέος είναι. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει κι άλλους. Είναι ένα θέμα μεγαλύτερο από εμάς. Βλέπουμε πως οι ανώνυμες γεννήσεις στη Γαλλία αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα", δήλωσε η Bonnefont, πριν πει στον Rousteing ότι τον αγαπάει πολύ. 

"Δεν είμαι πολύ καλός στο να εκφράζω τα συναισθήματά μου, οπότε σε ευχαριστώ, κι εγώ σε αγαπώ", απάντησε ο Rousteing λαμβάνοντας το μικρόφωνο. "Είναι μια παράξενη στιγμή στη ζωή μου. Συνήθως, ένα ντοκιμαντέρ γυρίζεται όταν είσαι 80 ή 90 ετών ή όταν έχεις φύγει από τη ζωή. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από μία βιογραφική ταινία, είναι μια ιστορία της οποίας το τέλος δεν γνωρίζαμε" είπε. 

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με τον Rousteing να δίνει δείγμα για εξακρίβωση DNA - όποιος περιμένει μια απεικόνιση του λαμπερού του σύμπαντος θα απογοητευτεί. Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, θα δείτε τον Rousteing να εκτίθεται για πρώτη φορά. Σκηνές γύρω από το brand υπογραμμίζουν την αίσθηση ότι η δουλειά είναι ένας τρόπος για να αναστείλει αμείλικτα εσωτερικά ζητήματα. Ο σχεδιαστής αγωνίζεται για να βγάλει άκρη με τις διαδικασίες των γαλλικών διοικητικών αρχών, προσπαθώντας να βρει απαντήσεις για την οικογένειά του, να ανταποκριθεί στην πολυπλοκότητα των συναισθημάτων του και τελικά να έρθει αντιμέτωπος με αλήθειες διαφορετικές από ό,τι πίστευε για χρόνια. 

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακά απογυμνωμένες, ακόμα και όταν ο Rousteing μαθαίνει την αλήθεια για τη γέννησή του. Ότι το όνομά του ήταν Claude Olivier Conte,  είναι σομαλικής-αιθιοπικής καταγωγής, αλλά κυρίως ότι η μητέρα του ήταν μόλις 15 ετών όταν γεννήθηκε - "ήταν παιδί" λέει με κλάματα στην ταινία. 

Πηγή: WWD