X

Η Jessica Chastain εξήγησε με τον πιο απλό τρόπο γιατί οι γυναίκες πρέπει να έχουν επιλογή στη μητρότητα

Η ηθοποιός έχει στηρίξει και στο παρελθόν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Η Jessica Chastain έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian όπου μίλησε μεταξύ άλλων για την επιλογή των γυναικών στη μητρότητα. Όπως είπε η ηθοποιός είναι τέλειο που οι γυναίκες μπορούν να αποφασίζουν αν θέλουν ή όχι να κάνουν παιδιά.

Η 45χρονη ηθοποιός που στο παρελθόν έχει στηρίξει δημόσια το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, εξήγησε ότι προέρχεται από μια οικογένεια στην οποία οι γυναίκες δεν είχαν επιλογή στη μητρότητα: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα που οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη και ελευθερία σε αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι η μαμά μου, η γιαγιά μου και όλες οι γυναίκες στην οικογένειά μου έμειναν έγκυες σε ηλικία 17 ετών γιατί δεν είχαν ποτέ αυτή την επιλογή".

"Η αντισύλληψη είναι ακριβή. Και δεν μπορούσαν να στηριχτούν στους άντρες ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, να είναι υπεύθυνοι" είπε η σταρ και πρόσθεσε πως "ξέρω πολλούς ανθρώπους που φρικάρουν όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να μην κάνουν παιδιά. Αλλά εγώ νομίζω ότι είναι τέλειο". Η Chastain αποκάλυψε πως έχει διαφορά σχεδόν 20 χρόνια με τα μικρότερα αδέλφια της καθώς η μητέρα της αποφάσισε να κάνει ξανά παιδιά μετά την ηλικία των 40 ετών.

Μιλώνυας για τις γυναίκες στη βιομηχανία του θεάματος που ήρθαν αντιμέτωπες με τη σεξουαλική παρενόχληση και επιθέσεις είπε πως "ακόμα και τώρα με το #MeToo υπάρχουν άνθρωποι που λένε αν είμαστε εκνευρισμένοι με μια ηθοποιό που στήριξε κάποιον. Ποτέ δεν θα τσαντιστώ με μια γυναίκα που έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να στηρίξει τον εαυτό της και να επιβιώσει γιατί παίζει με διαφορετικούς κανόνες από ό,τι οι άντρες".

Διαβάστε Επίσης