Βασίλισσα Ελισάβετ | Πώς η βασιλική οικογένεια την τίμησε στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Westminster Abbey

Η Kate Middleton διοργάνωσε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Βρετανίδα μονάρχη που πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασιλική οικογένεια τίμησε τη βασίλισσα Ελισάβετ -που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών τον περασμένο Σεπτέμβριο- στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Westminster Abbey.

Η Kate Middleton διοργάνωσε για δεύτερη φορά την εκδήλωση που παραβρέθηκαν όλα τα σημαντικά μέλη της βρετανικής μοναρχίας, ανάμεσα στους οποίους ο βασιλιάς Κάρολος, η Καμίλα Πάρκερ, ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας George και η πριγκίπισσα Charlotte, ο πρίγκιπας Edward και η Sophie του Wessex.

Λίγο πριν η βασιλική οικογένεια γιορτάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα χωρίς τη βασίλισσα, η Kate διοργάνωσε σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση "μια συναυλία αφιερωμένη στη βασίλισσα Ελισάβετ και σε όσους δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας. Η πίστη της βασίλισσας στην αξία του καθήκοντος, της εμπάθειας και της πίστης μας καθοδήγησε στη δημιουργία αυτής της τελετής”.

Όταν ξεκίνησε το  'Royal Carols: Together at Christmas' παρουσιάστηκε ένα βίντεο για το πως η βασίλισσα ήταν η καρδιά των Χριστουγέννων για τόσους πολλούς ανθρώπους. Η Χριστουγεννιάτικη ομιλία της, άλλωστε, που προβαλόταν ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 3 το μεσημέρι κάθε χρόνο, ήταν μια βρετανική παράδοση που πλέον περνάει στον βασιλιά Κάρολο.

Βασίλισσα Ελισάβετ | Πώς η βασιλική οικογένεια την τίμησε στη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Westminster Abbey

Ο πρίγκιπας William κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διάβασε και ένα μέρος της Χριστουγεννιάτικης ομιλίας της βασίλισσας το 2012: "Τα Χριστούγεννα πάντα με εκπλήσσει το πως το ενωτικό πνεύμα υπάρχει στην καρδιά της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας. Μια νεαρή μητέρα και ένας πατέρας με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος με το μωρό τους είναι μαζί με φτωχούς βοσκούς και μακρινούς επισκέπτες. Ήρθαν με τα δώρα τους για να λατρέψουν τον Χριστό. Από εκείνη την ημέρα έχει εμπνεύσει τους ανθρώπους να δεσμευτούν να κάνουν το καλύτερο για τους άλλους. Είναι η εποχή του χρόνου που θυμόμαστε ότι ο Θεός έστειλε τον μοναχογιό τους για να υπηρετήσει και όχι για να τον υπηρετήσουν”.

Στην εκδήλωση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, καλεσμένοι ήταν άνθρωποι που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τη βασίλισσα Ελισάβετ "και τιμώνται για την αδιάκοπη δουλειά τους φροντίζοντας και βοηθώντας τους γύρω τους”. Λίγο πριν τη συναυλία, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας μοιράστηκαν στο Twitter τους εορταστικές φωτογραφίες στολιδιών με το Paddington Bear, του αγαπημένου ήρωα της βασίλισσας, σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι τιμούν την Ελισάβετ στα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά τον θάνατό της.

Διαβάστε Επίσης