Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, διοργάνωσαν για πρώτη φορά το χριστουγεννιάτικο δείπνο

Μια παράδοση που είχε αποφευχθεί τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Για πρώτη φορά ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, ανέλαβαν τον ρόλο των οικοδεσποτών για τα φετινά Χριστούγεννα, αφού ο νέος μονάρχης ως κεφαλή της οικογένειας κληρονόμησε μαζί με τα προνόμια και τις υποχρεώσεις και τις όμορφες παραδόσεις που διατηρούσε η μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ.

Μέχρι πριν τον κορονοϊό, η βασίλισσα Ελισάβετ προσκαλούσε τα μέλη της οικογένειάς της για το ετήσιο προ-χριστουγεννιάτικο δείπνο, το οποίο καθιερωμένα λάμβανε χώρο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Όμως, τα τελευταία χρόνια της πανδημίας το δείπνο είχε ακυρωθεί, ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Όπως έγινε φανερό από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, το δείπνο επέστρεψε ύστερα από 2 χρόνια απουσίας, ωστόσο φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Κάστρο του Windsor. Να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο event, στο οποίο ο Κάρολος είναι ο οικοδεσπότης, μετά τον θάνατο της Ελισάβετ. 

Λίγο μετά την έλευση του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα στο πάρκινγκ του Κάστρου κατέφθασαν τα αδέρφια του μονάρχη, η πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της Tim Laurence και ο πρίγκιπας Edward με τη σύζυγό του, Sophie του Wessex και την κόρη τους, Lady Louise. Λίγο αργότερα, έφτασαν η Zara Tindall, κόρη της πριγκίπισσας Άννας με τον σύζυγό της, Mike Tindall και τα παιδιά τους. Εκείνο που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη ήταν η απουσία της Kate Middleton και του πρίγκιπα William με τα παιδιά τους, ωστόσο το πιο λογικό είναι πως επειδή το νέο τους σπίτι βρίσκεται στην έκταση του Κάστρου και μόνο 10 λεπτά με τα πόδια, δεν θα χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο για να παρευρεθούν στο σημαντικό γεγονός. 

Φέτος θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τη βασίλισσα Ελισάβετ, συνεπώς είναι επόμενο το κλίμα να είναι κάπως βαρύ. "Ο πρώτος χρόνος είναι ο πιο δύσκολος, όπως είναι πάντα τα πρώτα πράγματα που αρχίζεις να προσέχεις", δήλωσε άτομο από το προσωπικό του παλατιού.

Διαβάστε Επίσης