Γιατί ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει τα δώρα του την Παραμονή των Χριστουγέννων;

Ο συναισθηματικός λόγος για τον οποίο ο νέος μονάρχης ακολουθεί αυτή την παράδοση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι περισσότεροι από εμάς - και σε πολλά ακόμα μέρη του κόσμου - ανοίγουμε τα δώρα των Χριστουγέννων ανήμερα της γιορτής ως είθισται, μία διάσημη παράδοση που η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας φαίνεται να μην ακολουθεί. Ειδικότερα, ο βασιλιάς Κάρολος και η οικογένειά του και φέτος θα ανοίξουν τα δώρα τους την Παραμονή των Χριστουγέννων - όπως έκανε και η βασίλισσα Ελισάβετ πριν από εκείνον- και ο λόγος πρέπει να αναζητηθεί αιώνες πίσω. 

Πιο αναλυτικά, είναι η παράδοση της βασιλικής οικογένειας να ανοίγει τα δώρα την Παραμονή, δηλαδή στις 24 Δεκεμβρίου, κάτι που γίνεται από την εποχή της βασίλισσας Βικτώρια και του πρίγκιπα Αλβέρτου. "Heiligabend Bescherung", ονομάζεται η παράδοση αυτή και πρόκειται για μια γερμανική φράση που αναφέρεται στην ανταλλαγή των δώρων που λαμβάνει χώρα την Παραμονή των Χριστουγέννων.

Συνήθως, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν να ανταλλάσσουν ακριβά δώρα και προτιμούν να επιλέγουν μικρά, συμβολικά που είναι ταυτόχρονα αστεία. Φημολογείται πως ο βασιλιάς Κάρολος είναι εκείνος που κάνει τα καλύτερα δώρα, όπως ανέφερε ο πρώην βασιλικός μπάτλερ Grant Harrold. "Είμαι ευχαριστημένος να πω πως δεν υπήρχαν τσιγκούνηδες. Ήταν όλα τα δώρα χριστουγεννιάτικα. Συνήθως έπαιρνα δώρα από τον βασιλιά Κάρολο και μια φορά μου είχε δώσει πορσελάνινες κούπες και όμορφα γυάλινα θερμός", είχε πει χαρακτηριστικά. 

Όσο για την παράδοση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις βασιλικές κατοικίες χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Γεωργίου Γ' και της βασίλισσας Charlotte. Στην ουσία εκείνη ήταν που λάνσαρε το γερμανικό θέμα Χριστουγέννων στις αρχές του 19ου αιώνα, που ξεκίνησε την παράδοση με το δέντρο Ίταμος στο Κάστρο του Windsor.

Διαβάστε Επίσης