Έφυγε από τη ζωή η θρυλική δημοσιογράφος Barbara Walters

Η τηλεοπτική παρουσιάστρια και δημιουργός της εκπομπής "The View" πέθανε σε ηλικία 93 ετών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει τις πιο αμφιλεγόμενες συνεντεύξεις στην ιστορία, ενώ ήταν η πρώτη γυναίκα παρουσιάστρια στην εκπομπή "Today" τη δεκαετία του '70. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκπροσώπου της, Cindi Berger, η Barbara Walters έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη.

"Η Barbara Walters πέθανε γαλήνια στο σπίτι της, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της. Έζησε μία μεγάλη ζωή. Έζησε τη ζωή της χωρίς να έχει μετανιώσει για κάτι. Ήταν πρωτοπόρος όχι μόνο για τις γυναίκες δημοσιογράφους, αλλά για όλες τις γυναίκες", έγραψε η εκπρόσωπός της. 

Όπως δήλωσε και ο CEO της Walt Disney Company, η Walters "ήταν μία ξεχωριστή ρεπόρτερ που είχε καταφέρει να κλείσει πολλές από τις σημαντικότερες συνεντεύξεις της εποχής μας, από αρχηγούς κρατών μέχρι τους μεγαλύτερους celebrities και αθλητές - είδωλα".

Έφυγε από τη ζωή η θρυλική δημοσιογράφος Barbara Walters

Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της ως συγγραφέας για το πρωινό πρόγραμμα του CBS, ενώ στη συνέχεια αναδύθηκε στην ιεραρχία κατακτώντας τη θέση της πρώτης παρουσιάστριας στην εκπομπή "Today" του NBC. Αφού στον συγκεκριμένο σταθμό ξεκίνησε ως συγγραφέας και ερευνήτρια, οι ιστορίες που ανακάλυπτε τη βοήθησαν να φτάσει μέχρι την Πρώτη Κυρία, Jackie Kennedy, που ήταν η πρώτη της ανάθεση σε περιοδεία. 

Barbara Walters

Να σημειωθεί πως το 1976 είχε καταφέρει να κλείσει το πιο "μεγάλο" συμβόλαιο του 1 εκατομμυρίου με το ABC, μετατρέποντάς τη στην πιο ακριβοπληρωμένη δημοσιογράφο και την πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων του βραδινού δελτίου σε μεγάλο σταθμό. 

Στη συνέχεια έγινε συμπαρουσιάστρια του Hugh Downs στην εκπομπή 20/20, όπου πραγματοποίησε τις σημαντικότερες συνεντεύξεις της ( βλ. Vladimir Putin, Richard Nixon, Michael Jackson, Monica Lewinsky) και υπήρξε εκεί παρούσα μέχρι το 2004. Παράλληλα, το 1997 δημιούργησε μία από τις πιο επιτυχημένες εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης το "The View", το οποίο πρόκειται για να ένα πρωινό talk show που μεταδίδεται μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει ξεχωριστές φωνές γυναικών από διαφορετικά backgrounds, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α. Αφού έμεινε εκεί για τουλάχιστον 17 χρόνια, η Walter αποσύρθηκε το 2014, παραμένοντας ωστόσο  παραγωγός. 

Από τότε, η ίδια προτίμησε να απολαύσει μία πιο ήρεμη καθημερινότητα και να ζει μία πιο ιδιωτική ζωή. Παντρεμένη 4 φορές, η δημοσιογράφος είχε καταλήξει στο ότι ίσως έφταιγε η καριέρα της για τις "αποτυχίες" ή ότι ήταν ένας δύσκολος άνθρωπος. 

Το μεγαλύτερο παράπονό της ήταν όμως ότι δεν έδωσε χρόνο στην υιοθετημένη κόρη του τότε συζύγου της,  Lee Guber, Jacqueline, την οποία ονόμασαν έτσι προς τιμήν της αδερφής της δημοσιογράφου. "Ήμουν τόσο απασχολημένη με την καριέρα μου [...] Και ξέρεις, στο νεκροκρέβατο θα πεις: Εύχομαι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο; Όχι, θα πεις: Εύχομαι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Και το νιώθω αυτό. Θα ευχόμουν να είχα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη Jackie μου", είχε δηλώσει.

Ανάμεσα στις αναρίθμητες διακρίσεις της, η Walters ήταν νικήτρια τριών Emmy βραβείων, είχε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο του Hollywood, ενώ είχε λάβει βραβείο για την πορεία της ζωής της και την καριέρα της από το New York Women's Agenda.

Διαβάστε Επίσης