Πριγκίπισσα Charlotte | Ο τίτλος που θα πάρει όταν ο William γίνει βασιλιάς

Η μοναχοκόρη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας θα έχει ένα ξεχωριστό τίτλο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η μοναχοκόρη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας έχει τον τίτλο της πριγκίπισσας Charlotte της Ουαλίας, αλλά όταν ο πατέρας της, William, γίνει βασιλιάς θα πάρει ένα ξεχωριστό τίτλο.

Η 7χρονη κόρη της Kate Middleton και του πρίγκιπα William θα έχει τον τίτλο 'The Princess Royal', τον τίτλο που έχει δηλαδή η πριγκίπισσα Άννα, μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με το επίσημο website της βασιλικής οικογένειας, η Άννα "πήρε τον τίτλο The Princess Royal, ένα τίτλο που δίνεται στη μεγαλύτερη κόρη του μονάρχη, το 1987”. Η Άννα είναι η έβδομη Princess Royal μετά την πριγκίπισσα Mary, την κόρη του βασιλιά Γεωργίου.

Η Ελισάβετ δεν πήρε ποτέ τον τίτλο της Princess Royal ως μεγαλύτερη κόρη του μονάρχη καθώς πριν γίνει βασίλισσα, η θεία της, πριγκίπισσα Mary, είχε τον τίτλο. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στην περίπτωση της Charlotte, να μην μπορεί να πάρει τον τίτλο αν η πριγκίπισσα Άννα έχει ακόμα τον τίτλο -δεν έχει πεθάνει δηλαδή- όταν ο William γίνει βασιλιάς.

Για να πάρει τον τίτλο η Charlotte, όμως, θα πρέπει να της τον δώσει ο ίδιος ο μονάρχης, δηλαδή ο πατέρας της. Ο τίτλος είχε δοθεί πρώτη φορά το 1642 στην πριγκίπισσα Mary, κόρη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Henrietta Maria που ήταν κόρη του βασιλιά Ερρίκου Δ' της Γαλλίας.


 

Διαβάστε Επίσης