Άννα - Μαρία | Το τρυφερό κειμήλιο από τον γάμο της που φόρεσε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 1964 μέχρι τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα, με πλήθος Ευρωπαίων royals να δίνουν το παρών για να τιμήσουν τον εκλιπόντα. Σύσσωμη η οικογένειά του συγκεντρώθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών για το ύστατο χαίρε, με τη σύζυγό του Άννα - Μαρία να μην μπορεί να κρύψει την απέραντη θλίψη της. 

Άλλωστε το ζευγάρι ήταν παντρεμένο από το 1964 μέχρι τον θάνατο του Κωνσταντίνου, με τη σύζυγό του να θέλει να τιμήσει την αγάπη τους με έναν ξεχωριστό τρόπο. Ειδικότερα, η Άννα - Μαρία επέλεξε να προσθέσει στην εμφάνισή της ένα τρυφερό κειμήλιο από τον γάμο τους, έναν σταυρό τον οποίο είχε φορέσει εκείνη την ημέρα. Η τότε πριγκίπισσα της Δανίας και ο βασιλιάς της Ελλάδας παντρεύτηκαν δύο εβδομάδες μετά από τα γενέθλια της Άννας - Μαρίας, η οποία είχε μόλις κλείσει τα 18.

Άννα - Μαρία | Το τρυφερό κειμήλιο από τον γάμο της που φόρεσε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Και ενώ στον γάμο τους, είχε επιλέξει να φορέσει μία διακριτική αλυσίδα γύρω από τον σταυρό, την ημέρα της κηδείας του συζύγου της, η Άννα - Μαρία επέλεξε ένα κολιέ από πέρλες, που είναι συνυφασμένες με το πένθος.

Άννα Μαρία

Πέρα, όμως, από το κόσμημα, η σύζυγος του εκλιπόντα προχώρησε σε μία ακόμα τρυφερή κίνηση κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Επάνω από το φέρετρο του Κωνσταντίνου, είχε τοποθετηθεί ένα στεφάνι, με ένα σημείωμα που έγραφε "Η αγαπημένη σου Άννα- Μαρία". Να σημειωθεί πως τα λουλούδια που είχαν επιλεχθεί για το στεφάνι (μιγκέ) ήταν τα ίδια που περιελάμβανε η νυφική ανθοδέσμη της τότε νεαρής πριγκίπισσας. 

Διαβάστε Επίσης