"Απλά πάγωσα" | Η Brooke Shields αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα 20 της

Η ηθοποιός μίλησε για το δυσάρεστο γεγονός στο ντοκιμαντέρ της, "Pretty Baby".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με αφορμή τη συμμετοχή της στην αμφιλεγόμενη ταινία "Pretty Baby" στην οποία σε ηλικία 11 ετών, υποδυόταν μία νεαρή πόρνη ηλικίας 12 ετών, η Brooke Shields αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με τον ίδιο τίτλο, όπου μίλησε για το γεγονός πως το Hollywood την παρουσίαζε ως σεξουαλικό αντικείμενο ενώ ήταν ακόμα παιδί. Κατά τη διάρκεια της εξομολόγησής της η 57χρονη σήμερα ηθοποιός αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα βιασμού σε ηλικία 20 ετών. 

Ειδικότερα, όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Princeton το 1987, αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τον κινηματογράφο, τον οποίο είχε αφήσει προσωρινά για ολοκληρώσει τις σπουδές της. Έτσι, προκειμένου να συζητήσει το μέλλον της στη βιομηχανία του σινεμά, συναντήθηκε με έναν άνδρα για δείπνο, ο οποίος ήταν σχετικός του επαγγέλματος. 

Όπως εξήγησε, ο άνδρας - τον οποίο δεν κατονόμασε - την έπεισε να γυρίσουν μαζί στο ξενοδοχείο του, για να καλέσουν από εκεί ταξί. "Ανέβηκα στο δωμάτιό του και αυτός εξαφανίστηκε για λίγο", δήλωσε η ηθοποιός. Εκείνη τη στιγμή παρατήρησε ένα ζευγάρι κιάλια, τα οποία σήκωσε για να δει έξω από το παράθυρο, ενώ ο ίδιος έμπαινε στον χώρο γυμνός. "Έβαλα τα κιάλια και αυτός ήρθε καταπάνω μου. Όπως στην πυγμαχία. Φοβήθηκα πως θα με έπνιγε ή κάτι τέτοιο", σχολίασε. Συνεπώς, η ηθοποιός παραδέχθηκε πως δεν τον πολέμησε αρκετά. "Απλά πάγωσα. Πίστευα πως το όχι θα ήταν αρκετό και σκέφτηκα: Μείνε ζωντανή και βγες από εκεί", είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως "ο Θεός ξέρει πως ήξερα το πώς να αποσυνδεσθώ από το σώμα μου. Το είχα κάνει εξάσκηση". 

Η ίδια αποκάλυψε πως μόλις η φρίκη τελείωσε, μπήκε στο ασανσέρ, πήρε ένα ταξί, στο οποίο έκλαιγε όλη την ώρα μέχρι να φτάσει στο διαμέρισμα της φίλης της. Θα πέρναγαν αρκετά χρόνια μέχρι η ίδια να συνειδητοποιήσει πως αυτό ήταν στην πραγματικότητα βιασμός, με αποτέλεσμα να κατηγορεί τον εαυτό της για το περιστατικό.

"Μου είπε: μπορώ να σε εμπιστευτώ και δεν μπορώ να εμπιστευτώ τον κόσμο. Είναι τόσο κλισέ, σχεδόν αξιοθρήνητο. Πίστευα κάπως πως εγώ είχα δώσει αυτή την εντύπωση και αυτό ήταν το πώς το μήνυμα είχε ληφθεί. Ήπια κρασί στο δείπνο. Πήγα στο δωμάτιο. Ήμουν τόσο εύπιστη", εξήγησε. Παράλληλα, η Shields εξομολογήθηκε πως χρόνια αργότερα αποφάσισε να στείλει ένα γράμμα στον βιαστή της, αντιμετωπίζοντάς τον για το τι έκανε. Ωστόσο, ο ίδιος το αγνόησε. 

Τότε κατάλαβε πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει έτσι, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της. "Ξέρεις, αρνούμαι να είμαι το θύμα γιατί αυτό είναι κάτι που συμβαίνει ανεξάρτητα από το ποιος είσαι και τι νομίζεις πως σε προετοιμάζουν να κάνεις ή όχι [...] Ήθελα να σβήσω όλο το πράγμα από το μυαλό μου και το σώμα μου και να συνεχίσω τη διαδρομή στην οποία βρισκόμουν. Το σύστημα δεν με βοήθησε ούτε μία φορά. Έτσι, έπρεπε να γίνω πιο δυνατή από μόνη μου", ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης