"Διαφήμιζα γιαούρτια" | Η Jamie Lee Curtis είναι ακόμα έκπληκτη με την υποψηφιότητά της για Όσκαρ

Η 64χρονη ηθοποιός εξηγεί γιατί ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την αναγνώριση που δέχτηκε από την Ακαδημία Κινηματογράφου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Jamie Lee Curtis κάνει ταινίες στο Hollywood από τα 19 της και μετά από 45 χρόνια καριέρας είναι η πρώτη φορά που δέχεται υποψηφιότητα για Όσκαρ. Δεν είναι, λοιπόν, αξιοπερίεργο που ενθουσιάστηκε τόσο πολύ, όπως έδειξε στα social media με ανάρτησή της, την αναγνώριση που δέχτηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Η 64χρονη ηθοποιός είναι αρκετά δημοφιλής, όμως αυτό δεν ήταν ποτέ κριτήριο της Ακαδημίας για τις υποψηφιότητες. Δεδομένου ότι πρωταγωνίστησε σε ταινίες τρόμου -μια κατηγορία ταινιών με την οποία τα Όσκαρ έχουν δυσανεξία, αλλά και σε κωμωδίες που δύσκολα δίνουν Όσκαρ στις πρωταγωνίστριες τους, αφού η Ακαδημία δείχνει μια προτίμηση στις δραματικές ταινίες, η Jamie δεν είχε βρεθεί ποτέ με υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ούτε για το 'Ένα Ψάρι που το έλεγαν Γουάντα”, ούτε για το 'True Lies' που της χάρισε ένα Golden Globe, ούτε για το 'Trading Places' που της έδωσε ένα BAFTA.

"Είμαι 64 ετών και είμαι ηθοποιός από τότε που ήμουν 19” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο AP Entertainment η ηθοποιός, εξηγώντας πως "έκανα ταινίες τρόμου και διαφήμιζα γιαούρτια. Δεν πίστευα ποτέ πως θα άκουγα το όνομά μου στα Όσκαρ”.

Όπως είπε μπορεί να έμεινε έκπληκτη με την υποψηφιότητά της αλλά το αποδέχτηκε απόλυττα, χάρη στην δουλειά που έχει κάνει με τον εαυτό της για να απαλλαγεί από τον εθισμό της στο αλκοόλ: "Είμαι νηφάλια εδώ και 24 χρόνια και όταν είσαι νηφάλιος ζεις στην πραγματικότητα. Δεν σκέφτεσαι μαγικά, δεν είναι μια φαντασία. Αυτή είναι η πραγματική μου ζωή, δεν είμαι αυτή που καθορίσει τι θα συμβεί, πρέπει να αποδεχτώ όσα συμβαίνουν”, είπε και πρόσθεσε για τη στιγμή που έμαθε για την υποψηφιότητά της πως "αποδέχτηκα απόλυτα εκείνη τη στιγμή και σοκαρίστηκα και μετά ενθουσιάστηκα”. 

Διαβάστε Επίσης