"Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις παιδιά σήμερα" | H Kate Middleton στην πιο ειλικρινή της δήλωση για τη μητρότητα

Ένας δημοσιογράφος την ρώτησε για το άγχος που βιώνουν οι γονείς εξαιτίας της ακρίβειας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Kate Middleton προωθεί μέσω του νέου της λογαριασμού στο Instagram την καμπάνια ‘Shaping Us’ για τη σημασία των πέντε πρώτων χρόνων στη ζωή ενός παιδιού και στα πλαίσια της δράσης του Royal Foundation συνομίλησε με τον ραδιοφωνικό παραγωό Roman Kemp για τις δυσκολίες που συναντούν οι σημερινοί γονείς.

Στο βίντεο που μοιράστηκε στο YouTube, η πριγκίπισσα της Ουαλίας συζητά με τον Kemp περπατώντας στην εξοχή για τις οικονομκές δυσκολίες και το άγχος που βιώνουν οι γονείς σήμερα εξαιτίας της ακρίβειας. "Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τριγύρω σου, ειδικά στην επαρχία, και να δεις ότι οι άνθρωποι δεν παλεύουν απλά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, παλεύουν να έχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους και να μπορούν να ζεστάνουν τα σπίτια τους", είπε ο δημοσιογράφος.

Η Middleton απάντησε: "Ναι, ακριβώς. Κι αυτό είναι το θέμα, πως κάθε οικογένεια είναι διαφορετική. Οι πιέσεις που αντιμετωπίζουμε είναι όλες διαφορετικές, ενώ η σημασία της παιδικής ηλικίας είναι σημαντική. Αυτό δεν το τονίζουμε για να αγχώσουμε επιπλέον τις οικογένειας. Απλά λέμε ότι χρειάζονται υποστήριξη και βοήθεια για να θέσουν ως προτεραιότητα την οικογενειακή ζωή γιατί το να μεγαλώνεις παιδιά σήμερα είναι δύσκολο".

Όπως πρόσθεσε η πριγκίπισσα "οι σχέσεις μέσα σε μια οικογένεια είναι σημαντικές. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει το παιδί είναι σημαντικό και οι εμπειρίες που μοιράζεσαι μαζί του. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των παιχινιδιών που έχει ή τα πόσα ταξίδια θα πάτε. Απλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι έχουν τη σωστή συναισθηματική στήριξη γύρω τους κι αυτό προέρχεται από τους ενήλικες στη ζωή τους".

Διαβάστε Επίσης