Πρίγκιπας William | Η σπάνια κορώνα που θα φορέσει στην τελετή στέψης του πατέρα του

Ύστερα από 50 χρόνια, η ιστορική κορώνα του Καρόλου ενδέχεται να κάνει εμφάνιση στην τελετή στέψης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος θα στεφθεί επίσημα νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, αρκετοί royal watchers ανυπομονούν να παρακολουθήσουν τη συμμετοχή του πρίγκιπα William στην τελετή στέψης, ο οποίος αναμένεται να φορέσει μία σπάνια κορώνα, που έχει να εμφανιστεί εδώ και 50 χρόνια.

Ως πρίγκιπας της Ουαλίας, έναν τίτλο που λαμβάνει κάθε διάδοχος του βρετανικού θρόνου, τον οποίο διατηρούσε για αρκετές δεκαετίες ο πατέρας του - και στο μέλλον θα λάβει ο πρίγκιπας George- ο πρίγκιπας William ίσως εμφανιστεί με την κορώνα που είχε φορέσει ο Κάρολος το 1969. 

Πρίγκιπας William | Η σπάνια κορώνα που θα φορέσει στην τελετή στέψης του πατέρα του

Το συγκεκριμένο κόσμημα έχει φορεθεί μόνο από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο, καθώς η κορώνα που μέχρι τότε είχαν φορέσει οι προηγούμενοι πρίγκιπες της Ουαλίες είχε χαθεί. Πιο αναλυτικά, η κορώνα είχε δημιουργηθεί από τον αρχιτέκτονα και κοσμηματοποιό, Louis Osman, αποκλειστικά για τον Κάρολο και είχε παρουσιασθεί δημόσια στην τελετή στέψης του ως πρίγκιπα της Ουαλίας. Το εν λόγω στέμμα περιελάμβανε 24 καράτια χρυσού, 4 σταυρούς Patées και 4 εμβλήματα fleur-de-Lys φτιαγμένα από ουαλικό χρυσό, από τον οποίο συνήθως κατασκευάζονται οι βέρες των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Κορώνα καρόλου

Παράλληλα, η κορώνα ενισχύθηκε με πλατίνα και μπριγιάν, όπως και σμαράγδια. Να σημειωθεί ότι δεδομένου ότι η κορώνα προοριζόταν αποκλειστικά για τον Κάρολο, είχε προβλεφθεί τα διαμάντια να σχηματίζουν τον αστερισμό του Σκορπιού, που είναι το ζώδιο του Καρόλου. Δεν έχει γίνει γνωστό το αν θα γίνει κάποια αλλαγή για να το φορέσει ο πρίγκιπας William, όμως οι πιθανότητες είναι μεγάλες να γίνει μέρος της επίσημης εμφάνισής του στην τελετή. 

Κάρολος - Ελισάβετ

Ωστόσο, ο λόγος που είχε χρειαστεί να κατασκευαστεί μία νέα κορώνα ήταν επειδή ο πρώην βασιλιάς και θείος της βασίλισσας Ελισάβετ, Εδουάρδος Η', ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο, είχε πάρει μαζί του την ιστορική κορώνα όταν είχε αποχωρίσει από το Παλάτι. Ωστόσο, δεν είχε θεωρηθεί σωστό το να κατηγορούσαν για κλοπή τον πρώην βασιλιά, ακόμα κι αν είχε πάρει μαζί του ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας, το οποίο είχε φορέσει στην τελετή στέψης του πατέρα του το 1911.

Διαβάστε Επίσης