"Ηλικιακός ρατσισμός και μισογυνισμός" | Η Madonna απαντά σε όσους σχολίασαν αρνητικά την εμφάνισή της στα Grammy

Η 64χρονη σταρ είπε ότι ζει "σε ένα κόσμο που αρνείται να τιμήσει τις γυναίκες μετά την ηλικία των 45".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Madonna δέχθηκε πολλά αρνητικά σχόλια για την εμφάνιση που έκανε στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy, αυτή τη φορά όχι για κάποια ερμηνεία της πάνω στη σκηνή, αλλά για το πρόσωπό της και το γεγονός ότι φαινόταν αρκετά αλλαγμένο.

Η 64χρονη σταρ για την οποία γράφτηκαν πολλά στα social media για την εμμονή της με το πρόσωπό της και τις αισθητικές επεμβάσεις που κάνει για να μοιάζει νεότερη, έκανε μια ανάρτηση γράφοντας ότι ένιωσε μεγάλη τιμή που παρουσίασε στη σκηνή την Kim Petras, την πρώτη transgender που βραβεύτηκε με Grammy. Όμως, όπως, είπε οι περισσότεροι εστίασαν στην εμφάνισή της και όχι στο μήνυμα που ήθελε να περάσει: "Αντί να εστιάσουν σε όσα είπα στην ομιλία μου για τη σημασία του να συγχαίρουμε καλλιτέχνες όπως ο Sam και η Kim, κάποιοι προτίμησαν να μιλήσουν για τα κοντινά μου πλάνα που τράβηξε ένας φωτογράφος με φακό που θα παραμόρφωνε το πρόσωπο οποιουδήποτε".

"Για ακόμα μια φορά βρίσκομαι στο επίκεντρο του ηλικιακού ρατσισμού και του μισογυνισμού που έχει διεισδύσει τον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ένα κόσμο που αρνείται να τιμήσει τις γυναίκες μετά την ηλικία των 45 και νιώθει την ανάγκη να τις τιμωρεί εάν συνεχίσει να είναι σκληρά εργαζόμενες, να έχουν επιθυμίες και να είναι περιπετειώδεις", έγραψε η Madonna.

Όπως πρόσθεσε η σταρ "δεν έχω απολογηθεί ποτέ για καμιά από τις καλλιτεχνές επιλογές που έχω κάνει ή το πώς φαίνομαι ή ντύνομαι και δεν θα ξεκινήσω τώρα. Τα media με έχουν εξευτελίσει από τις αρχές της καριέρας μου αλλά καταλαβαίνω ότι όλο αυτό είναι ένα τεστ και είμαι χαρούμενη να είμαι η πρωτοπόρος ώστε όλες οι γυναίκες μετά από μένα να περάσουν καλύτερα τα επόμενα χρόνια".

"Όπως είπε και η Beyoncé", έγραψε η Madonna, "δεν θα λυγίσεις την ψυχή μου" ενώ πρόσθεσε πως "ανυπομονώ σε πολλά ακόμα χρόνια ανατρεπτικής συμπεριφοράς ενάντια στα όρια, απέναντι στην πατριαρχία, και κυρίως του να απολαμβάνω τη ζωή μου. Υποκλιθείτε!".

Διαβάστε Επίσης