Βασιλιάς Κάρολος -Καμίλα Πάρκερ | Ποιες χώρες επέλεξαν για τις πρώτες τους επίσημες επισκέψεις ως βασιλιάς και βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας;

Το βασιλικό ζεύγος θα κάνει το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Παλάτι του Buckingham ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ ετοιμάζονται για το πρώτο τους επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό έχοντας αναλάβει τον βρετανικό θρόνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το βασιλικό ζεύγος θα κάνει δύο επίσημες επισκέψεις από τις 26 Μαρτίου έως τις 31 Μαρτίου.

Ο Κάρολος και η Καμίλα επέλεξαν την Γαλλία και τη Γερμανία για την πρώτη τους επίσκεψη στο εξωτερικό ενώ αναμένεται να επισκεφτούν διάφορες πόλεις, όπως το Παρίσι, το Bordeaux και το Βερολίνο. Στο ταξίδι τους στη Γαλλία από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου θα συναντήσουν τον πρόεδρος της χώρας, Emmanuel Macron και τη σύζυγό του, σε μια λαμπερή τελετή στις Βερσαλίες ενώ έχει διοργανωθεί και μια επίσκεψη σε ένα αμέλι βιολογικής καλλιέργειας.

Στη συνέχεια το βασιλικό ζεύγος θα επισκεφτεί τη Γερμανία όπου θα τους υποδεχτεί το προεδρικό ζεύγος σε μια επίσημη δεξίωση στο Schloss Bellevue. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού "η επίσκεψη θα τιμήσει τη σχέση της Βρετανίας με τη Γαλλία και τη Γερμανία, επισημαίνοντας την κοινή ιστορία, τον πολιτισμό και τις αξίες. Θα δώσει την ευκαιρία να επιδείξει τους πολλούς τρόπους που η Βρετανία συνεργάζεται με τις δύο χώρες για να σταματήσει την κλιματική αλλαγή, να απαντήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, να δημιουργήσει ευκαιρίες συναλλαγών και επενδύσεων και να μοιραστεί τα καλύτερα των πολιτισμών τους”

Διαβάστε Επίσης