Πρίγκιπας William - Kate Middleton | Τα μυστικά ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν για να ταξιδεύουν incognito

Η έμπνευση πίσω από τα ονόματα (κοινών θνητών) στα οποία συχνά καταφεύγουν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα και αναγνωρίσιμα ζευγάρια του πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι η ασφάλειά του βρίσκεται πάντα σε κίνδυνο όταν εμφανιστούν σε δημόσιους χώρους. Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, αν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι άλλοι - ακόμα και κοινοί θνητοί- να τους απευθύνονται ως Kate και Will αντίστοιχα, όταν ταξιδεύουν έχουν συγκεκριμένα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν ώστε να μην κινήσουν το ενδιαφέρον των Μέσων και πιθανών κινδύνων.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως η βασιλική οικογένεια και οι σύμβουλοί τους χρησιμοποιούν κωδικά ονόματα προκειμένου να αναφέρονται σε υποθέσεις που δεν πρέπει να γνωρίζουν άτομα που δεν ανήκουν στο άμεσο περιβάλλον. Για παράδειγμα, η επιχείρηση Γέφυρα του Λονδίνου που μπήκε σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφορούσε το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε ύστερα από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Αλλά και η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου έχει λάβει το δικό της κωδικό όνομα.

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William πάντως κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και χάρη στον προηγούμενο τίτλο που είχαν ως δούκας και δούκισσα του Cambridge, χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα τα ψευδώνυμα Daphne Clark και Danny Collins, που ταίριαζαν τα αρχικά γράμματα αυτών με των τίτλων τους. Δεν γνωρίζουμε αν έχουν λάβει νέα ψευδώνυμα τώρα που "προήχθησαν" σε πρίγκιπα και πριγκίπισσα της Ουαλίας. Παράλληλα, είχε γίνει γνωστό πως ο πρίγκιπας William όταν είχε ξεκινήσει να σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο, είχε ζητήσει από την ομάδα ασφαλείας του να τον φωνάζει Steve, για να κρατάει χαμηλό προφίλ. Αλλά και η Middleton χρησιμοποιεί ένα ακόμα ψευδώνυμο όταν θέλει να ταξιδεύει χωρίς να γίνεται γνωστό, κάνοντας χρήση του Mrs Cambridge.

Ωστόσο, ο William και η Kate δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν κρυφά ψευδώνυμα, καθώς και ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle είχαν αντίστοιχα ονόματα με βάση τα αρχικά των τίτλων τους ως δούκες του Sussex. Έτσι, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και των βασιλικών περιοδειών όσο θεωρούνταν εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας αποκαλούνταν Davina Scott και David Stevens.

Γνωρίζοντας το χιούμορ που είχε η βασίλισσα Ελισάβετ, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το παιχνίδι των ονομάτων. Σύμφωνα με τη Sun, η βασίλισσα Ελισάβετ χρησιμοποιούσε το όνομα Sharon που ήταν εμπνευσμένο από τη λέξη Sovereign (που σημαίνει μονάρχης). "Ο σκοπός οποιουδήποτε ψευδώνυμου είναι ότι πρέπει να είναι ανώνυμο και αξέχαστο. Αν μπορεί να είναι και κάπως σκανταλιάρικο και επομένως ακόμα πιο αξιομνημόνευτο, τότε αυτό βγάζει νόημα", είχε πει ο βασιλικός ιστορικός Hugo Vickers. 

Διαβάστε Επίσης