Βασιλιάς Κάρολος | Ακυρώθηκε το πρώτο επίσημο ταξίδι του νέου Βρετανού μονάρχη στη Γαλλία

Η ανακοίνωση του Παλατιού σχετικά με την αλλαγή των σχεδίων του βασιλικού ζευγαριού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Αν και ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί αυτές τις ημέρες το ταξίδι του βασιλιά Καρόλου και της συζύγου του, Καμίλας, στη Γαλλία ως η πρώτη επίσημη περιοδεία για τους νέους μονάρχες, εν τέλει τα σχέδιά τους ακυρώθηκαν εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Παρίσι. 

Ειδικότερα, το βασιλικό ζευγάρι ήταν να ταξιδέψει την ερχόμενη Κυριακή στη Γαλλία όπου θα έμενε μέχρι τις 29 του μήνα για να παραστεί στην επίσημη δεξίωση στο Παλάτι των Βερσαλλιών ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Emmanuel Macron και της συζύγου του, Brigitte, αλλά και για να επισκεφθεί κι άλλες πόλεις της χώρας. 

Ωστόσο, εξαιτίας της κατάστασης με τις πορείες που λαμβάνουν χώρα αυτή τη στιγμή σχετικά με το συνταξιοδοτικό ζήτημα στο Παρίσι, το ταξίδι αναβλήθηκε, προκειμένου να βρεθούν καλύτερες ημερομηνίες και ιδανικότερες συνθήκες για την επίσκεψη του ζευγαριού. "Η επίσημη επίσκεψη του βασιλιά και της βασιλικής συζύγου στη Γαλλία αναβλήθηκε. Οι ΑΜ ανυπομονούν πολύ για την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Γαλλία όσο το δυνατόν πιο σύντομα μπορούν να βρεθούν ημερομηνίες", ανέφερε η ανακοίνωση από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. 

Από την άλλη, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Macron εξήγησε πως η απόφαση λήφθηκε από κοινού, συμφωνώντας για τη δυσκολία αυτής της περιόδου. Παρ'όλ' αυτά, το ζευγάρι θα συνεχίσει με το πρόγραμμά του, καθώς μετά το Παρίσι, θα κατευθυνόταν στη Γερμανία, με το επόμενο ταξίδι τους να πραγματοποιείται κανονικά. 

Αυτή την περίοδο το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε κλίμα προετοιμασιών, αφού σε περίπου ενάμιση μήνα θα λάβει χώρα η τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου. Ήδη οι προσκλήσεις έχουν σταλεί, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, με εκπρόσωπο του πρίγκιπα Harry και Meghan Markle να επιβεβαιώνει πως το ζευγάρι έλαβε και τη δική του. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί το αν οι Sussexes θα παραστούν στην τελετή, με τα πράγματα να δείχνουν πως μάλλον θα δώσουν το παρών.

Διαβάστε Επίσης