Βασιλιάς Κάρολος | Με βραχιόλι στο πρώτο του επίσημο πορτρέτο ως μονάρχης

Ο Alastair Barford φιλοτέχνησε την ελαιογραφία του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο ζωγράφος που είχε δημιουργήσει πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ, Alastair Barford, φιλοτέχνησε το πρώτο επίσημο πορτρέτο σε ελαιογραφία του βασιλιά Καρόλου.

Ο μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας φοράει ένα μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο, ροζ γραβάτα και ένα βραχιόλι στην ελαιογραφία που αποτυπώνει, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, την ζεστασιά και την ευαισθησία του Καρόλου.

Ο 74χρονος βασιλιάς δεν πόζαρε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το πορτρέτο αλλά αντίθετα ο ζωγράφος παρατήρησε τα χαρακτηριστικά του σε δεξίωση στο Buckingham Palace στις 17 Φεβρουαρίου και ολοκλήρωσε το έργο μέσα σε δύο εβδομάδες. Ο 35χρονος Barford χαρακτήρισε την ελαιογραφία ως "μεγάλη πρόκληση” ενώ τόνισε ότι μελέτησε και φωτογραφίες του αλλά και σκίτσα του βασιλιά που έφτιαξε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Ο Barford ζωγράφισε και ένα βραχιόλι στον καρπό του Καρόλου, δώρο που του έκανε ο αρχηγός των φυλών των Ιθαγενών του Αμαζονίου, Domingo Peas, στη δεξίωση. "Ο καλλιτέχνης συμπεριέλαβε το βραχιόλι για να δώσει περιεχόμενο και αυθεντικότητα στο πορτρέτο, ένα σύμβολο της ενασχόλησης του βασιλιά στα ζητήματα βιωσιμότητας και κλιματικής αλλαγής” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

"Είναι μια τεράστια ευθύνη να δημιουργήσω το πορτρέτο κάποιου που σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ένιωθα δυσπιστία και μέχρι να βρεθώ δίπλα στον βασιλιά στο Παλάτι του Buckingham δεν ήμουν εντελώς πεπεισμένος ότι θα το πραγματοποιούσα”, είπε ο ζωγράφος προσθέτοντας πως "θέλησα να αποτυπώσω την ζεστασιά του και την ευαισθησία του, την ενσυναίσθηση που έβγαινε στις συναναστροφές του με ανθρώπους που γνώριζε”.


 

Διαβάστε Επίσης