Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Ο απαγορευμένος έρωτας της αδερφής της Ελισάβετ με τον Peter Townsend

H πριγκίπισσα Μαργαρίτα δεν ξεπέρασε ποτέ το ειδύλλιο με τον παντρεμένο Peter Townsend.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ήταν η νεότερη κόρη του  Γεωργίου ΣΤ΄ και της Ελισάβετ, και η μόνη αδελφή της Ελισάβετ Β'.  Η ζωή της άλλαξε ριζικά, όταν ο πατέρας της στέφθηκε Βασιλιάς και η αδερφή της έγινε διάδοχος του θρόνου.

Τότε, πολλοί θεώρησαν ότι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα είναι αρκετά νέα για να αναλάβει οποιαδήποτε επίσημα καθήκοντα και έτσι συνέχισε την εκπαίδευσή της. Η μητέρα της βέβαια είχε ως κύριο στόχο να μεγαλώσει δύο ευγενικές κυρίες που θα έκαναν έναν καλό γάμο, οπότε δεν εστίασε ιδιαίτερα στην μόρφωσή τους.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα: Ο απαγορευμένος έρωτας της αδερφής της Ελισάβετ με τον Peter Townsend

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ανέπτυξε τις ικανότητές της στο τραγούδι και το πιάνο, κατά παρότρυνση του πατέρα της Γεώργιου ΣΤ', ο οποίος της επέτρεψε ορισμένα προνόμια που δεν ήταν συνήθως επιτρεπτά.

Η αδερφή της Ελισάβετ Β' θεωρούνταν από πολλούς ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας, ειδικά μετά την σχέση που ανέπτυξε με τον Peter Townsend. Ο λόγος που αυτό το ειδύλλιο κέρδισε την προσοχή του κόσμου, και όχι με την καλή έννοια, ήταν ότι ο Peter Townsend ήταν παντρεμένος.

Ο "απαγορευμένος" έρωτας και το σκάνδαλο

Η Μαργαρίτα ερωτεύτηκε τον παντρεμένο σμήναχρο, Peter Townsend και τότε ξέσπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο στο παλάτι. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, ο Peter Townsend χώρισε την γυναίκα του και την επόμενη χρονιά έκανα πρόταση γάμου στην Μαργαρίτα. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η εκκλησία της Αγγλίας αρνήθηκαν να δώσουν την συγκατάθεσή τους σε έναν τέτοιο γάμο και άσκησαν πίεση, ώστε να μην ολοκληρωθεί ο αρραβώνας τους. 

πριγκιπισσα_μαργαριτα

Το 1955, η πριγκίπισσα Μαργαρίτα ανακοίνωσε επίσημα το τέλος του αρραβώνα της με τον Peter Townsend και παντρεύτηκετον φωτογράφο, Άντονυ Άρμστρονγκ-Τζόουνς. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, αλλά πήραν τελικά διαζύγιο το 1978.

Παρά το γεγονός ότι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα έκανε την δική της οικογένεια, και είχε και άλλες γνωριμίες στην ζωή της, πολλοί υποστηρίζουν ότι δεν ξεπέρασε ποτέ την πρώτη της αγάπη. Ο σμήναρχος  Peter Townsend όχι μόνο ήταν το πρώτο καρδιοχτύπι της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αλλά ο " απαγορευμένος" έρωτας που δεν κατάφερε να ζήσει ολοκληρωτικά.