Κάρολος | Πραγματοποίησε την πρώτη του βασιλική "υποχρέωση" μετά την τελετή στέψης

Τρεις μόλις ημέρες μετά την τελετή στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τρεις μόλις ημέρες μετά την τελετή στέψης, ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα πραγματοποιώντας την πρώτη του "υποχρέωση” ως βασιλιάς κι επισήμως.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας ο βασιλιάς επισκέφθηκε το νέο εργαστήριο Whittle στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ο νεοφώτιστος μονάρχης επισκέφθηκε τον κόμβο αεροδιαστημικής και ενέργειας για να επισφραγίσει την ορθή λειτουργία του εργαστηρίου μετά την εξασφάλιση 73 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη ενός νέου κέντρου για την ανατρεπτική καινοτομία στην καθαρή μηδενική αεροπορία και ενέργεια.

Ο βασιλιάς Κάρολος έγινε δεκτός από το προσωπικό του Whittle Lab, τους ηγέτες της αεροπορίας και αρκετούς βουλευτές και φάνηκε να είναι ευδιάθετος κατά τη διάρκεια μιας σύντομης περιήγησης στο χώρο. Οι επιστήμονες εκεί εργάζονται για να μειώσουν στο μισό τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη τεχνολογιών που σχετίζονται με την αεροπορία και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. 

Ειδικότερα, ο βασιλιάς Κάρολος επιθεώρησε την επίδειξη ενός φυσικού μοντέλου στο κέντρο, έναν οργανισμό με τον οποίο συνδέεται από το 1994 ως βασιλικός ιδρυτής-προστάτης του Ινστιτούτου για την Ηγεσία της Βιωσιμότητας του Πανεπιστημίου του Cambridge, εταίρου του εργαστηρίου Whittle. Το εργαστήριο ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1973 και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του τομέα της βιώσιμης ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο βασιλιάς Κάρολος μεταφέρθηκε έξω και είχε την τιμή να συμμετέχει στις εργασίες που γίνονται σχετικά με την ανασκαφή του εδάφους για τα έργα του εργαστηρίου μπροστά σε εκατό μέλη του προσωπικού του Whittle, καθηγητές και φοιτητές του πανεπιστημίου. Ο βασιλιάς Κάρολος γέλασε καθώς έσκαβε τελετουργικά στο χώμα και αποκάλυψε μια νέα πλάκα, σφραγίζοντας την παρουσία του με τον καλύτερο τρόπο.