Καμίλα | Οι δύσκολες στιγμές της αδερφής της πριν από την τελετή στέψης

Ο θάνατος που συγκλόνισε την Annabel Elliot λίγο πριν από την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα (πλέον) Καμίλα φρόντισε η οικογένειά της και οι στενότεροι φίλοι της να μην είναι απλά παρόντες κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου, αλλά να έχουν και σημαντικό ρόλο. Η Marchioness of Lansdowne, μια έμπιστη έμπιστος, και η Annabel Elliot, αδελφή της Καμίλα, ανέλαβαν τον σημαντικό -και εμβληματικό- ρόλο του συνοδού της Βασίλισσας.

Μπορεί η Annabel Elliot να ήταν στο πλευρό της αδερφής της, Καμίλα, σε μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της, όμως, πριν από μερικές εβδομάδες οι ρόλοι είχε χρειαστεί να αντιστραφούν. Και αυτό διότι, η Καμίλα έγινε εκείνη που έπρεπε να σταθεί στο πλευρό της αδερφής της μετά την απώλεια του συζύγου της, Simon Elliot. Ο τελευταίος, εκτός από μεγαλύτερος έρωτας στη ζωή της Annabel, υπήρξε το στήριγμα της σε κάθε της βήμα. 

Ο Simon Elliot, επιχειρηματίας και γαιοκτήμονας, παντρεύτηκε την τότε Annabel Shand το 1972. Η Καμίλα παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, τον Andrew Parker Bowles (ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στη στέψη), τον επόμενο χρόνο. Η Annabel και η Καμίλα είχαν επίσης έναν αδελφό, τον Μαρκ Σαντ, τον ταξιδιωτικό συγγραφέα και περιβαλλοντολόγο, ο οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 62 ετών.

Αφού σπούδασε καλές τέχνες στη Φλωρεντία, η Annabel έγινε σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και έμπορος αρχαιοτήτων - και τώρα την εμπιστεύονται να μεταφέρει το άψογο γούστο της στα βασιλικά κτήματα. Η Annabel και ο Simon απέκτησαν μαζί τρία παιδιά: τις κόρες Alice και Catherine και τον γιο Ben Elliot, πρώην συμπρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος. Ο Elliot, πατέρας του Arthur, ήταν μεταξύ των εύπορων καλεσμένων που κατέβηκαν στο Oswald's για δείπνο το βράδυ πριν από τη στέψη.

Ο Simon Elliot ήταν γνωστός για το ήρεμο χαρακτήρα και την ικανότητα του να διαχειρίζεται τις κρίσεις. Τον Μάρτιο, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων που απέτισαν φόρο τιμής στον Simon Elliot στην κηδεία του. Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους για να περάσει το φέρετρο μέσα από το χωριό του, το Stourpaine του Dorset, και οι πενθούντες συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας για την τελετή πριν κατευθυνθούν στο White Horse Inn.