Πρίγκιπας Harry | Κατηγορεί βρετανική εφημερίδα ότι παρακολουθούσε κρυφά το τηλέφωνό του

Ποιος γνωστός δημοσιογραφικός όμιλος φέρεται να παραβίασε το τηλεφωνικό απόρρητο του πρίγκιπα Harry;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με τη σχέση του με τη βασιλική οικογένεια να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων από τη στιγμή που αποφάσισε να αποχωρήσει από το Παλάτι και να ζήσει μία ανεξάρτητη ζωή με τη Meghan Markle στην Καλιφόρνια, ο πρίγκιπας Harry έπεσε θύμα παράνομης παρακολούθησης του κινητού και συλλογής ευαίσθητων δεδομένων, κίνηση που ευτυχώς αντιλήφθηκαν οι συνεργάτες του αρκετά νωρίς.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πίσω από την παράνομη αυτή ενέργεια "κρυβόταν” ο Piers Morgan, πρώην Executive Editor της βρετανικής εφημερίδας "Mirror”, κάτι που φυσικά ο δημοσιογράφος αρνείται ακόμα και σήμερα ή μάλλον, επειδή η υπόθεση έχει οδηγηθεί σε δικαστικές αίθουσες, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. 

"Ποτέ δεν παρακολούθησα τηλέφωνο", δήλωσε τον Μάρτιο στον Amol Rajan ο 58χρονος δημοσιογράφος που εργαζόταν ως ειδικός εκδότης στη βρετανική tabloid εφημερίδα από το 1995 έως το 2004 και συμπλήρωσε: 

"Νομίζω ότι το phone hacking είναι εντελώς λάθος και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, και ήταν τεμπέληδες δημοσιογράφοι που ήταν απλά τεμπέληδες", πρόσθεσε. "Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι γνώριζα τίποτα για οτιδήποτε από αυτά". 

Πάντως, μία πρώτη δικαίωση δεν άργησε να έρθει για τον πρίγκιπα Harry. Οι δικηγόροι που τον εκπροσωπούν ανέφεραν στο δικαστήριο ότι υποβλήθηκε σε "πιο παρεμβατικές μεθόδους απόκτησης προσωπικών πληροφοριών". Τη στιγμή που ο όμιλος συνεχίζει να αρνείται ότι παραβίασε το τηλεφωνικό απόρρητο του πρίγκιπα Harry, η βρετανική εφημερίδα παραδέχεται ότι  παράνομη συλλογή πληροφοριών σε σχέση με καθέναν από τους ενάγοντες. 

Ειδικότερα, ένας ιδιωτικός ερευνητής έλαβε οδηγίες από έναν δημοσιογράφο της Mirror, για το περιοδικό The People να συγκεντρώσει παράνομα πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Harry στο νυχτερινό κέντρο Chinawhite μια νύχτα του Φεβρουαρίου το 2004. Ο πρίγκιπας Harry αναμένεται να καταθέσει για αυτήν την υπόθεση τον Ιούνιο.

Διαβάστε Επίσης