Στην Ελλάδα ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Ποιο νησί θα επισκεφτεί ως επίσημος προσκεκλημένος!

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σήμερα, 29 Μαΐου 2023, γίνονται τα εγκαίνια της 6ης εκδήλωσης του Elafonisos Eco Week, που διοργανώνεται από τον Οικολογικό Σύλλογο Ελαφονήσου και στοχεύει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος στην Ελλάδα. 

Τη φετινή εκδήλωση, η οποία θα διαρκέσει ως τις 4 Ιουνίου 2023, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ του Μονακό, γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση, ο οποίος θα είναι επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης. Η επίσκεψη του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προξενείου του Μονακό στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα, τη Σύνοδο Κορυφής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Έκθεση Οικολογικής Τέχνης. Στο Συμπόσιο για την Οικολογική Βιωσιμότητα θα συμμετέχουν τοπικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, επίσημες αρχές και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την ανεύρεση λύσεων, που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και οικοσυστήματα που απειλούνται με εξαφάνιση, όπως είναι αυτά των νησιών. Η Σύνοδος Κορυφής για την Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί συνάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσίων αρχών, συλλόγων και άλλων ενδιαφερόμενων, οι οποίοι θα δεσμευτούν για τη λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος σε μια δημόσια τελετή.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr