Βασιλιάς Κάρολος | Θα συναντηθεί με τον Joe Biden στο κάστρο του Windsor

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση του βασιλιά με τον πρόεδο των Η.Π.Α.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Joe Biden στο κάστρο του Windsor την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Σε ανακοίνωσή του, το παλάτι ανέφερε: "Ο βασιλιάς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο κάστρο του Windsor τη Δευτέρα 10 Ιουλίου".

Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου προστίθεται: "Ο πρόεδρος Biden θα μεταβεί πρώτα στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, για υποχρεώσεις με τον βασιλιά Κάρολο Γ' και τον πρωθυπουργό Rishi Sunak για την περαιτέρω ενίσχυση της στενής σχέσης μεταξύ των εθνών μας".

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος θα μεταβεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των ΗΠΑ και των Σκανδιναβικών χωρών, αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σχεδόν δύο μήνες μετά τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο και θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη συνάντηση του Biden με εν ενεργεία βρετανό μονάρχη κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Ο 80χρονος BIDEN είχε συναντηθεί προηγουμένως με την εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ στο Κάστρο του Ουίνδσορ τον Ιούνιο του 2021, λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Ο ίδιος και η Πρώτη Κυρία Dr. Jill Biden ταξίδεψαν στο Windsor από τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G-7) εκείνη τη χρονιά, και ο Biden ήταν ο 13ος και τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που συνάντησε η βασίλισσα κατά τη διάρκεια της ιστορικής βασιλείας της.

Πριν από αυτό, η βασίλισσα φιλοξένησε τον πρώην πρόεδρο Donald Trump και την οικογένειά του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2019 και έκανε το ίδιο για τον πρώην πρόεδρο Barack Obama στο Windsor το 2016.

Διαβάστε Επίσης