Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο ανορθόδοξος τρόπος με τον οποίο έτρωγε πάντα μπανάνες

Ο chic τρόπος με τον οποίο η βασίλισσα απολάμβανε το αγαπημένο της φρούτο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο κομψός και βασιλικός (sic) τρόπος ζωής χαρακτήριζε ακόμα και τις πιο απλές κινήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ενώ δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε περίεργα πράγματα που χαρακτήριζαν τη συμπεριφορά της βασίλισσας Ελισάβετ σε θέματα φαγητού, υπάρχουν ακόμα αρκετές ιστορίες σχετικά με τον ουρανίσκο της Αυτού Μεγαλειοτάτης που συνεχίζουν να μπερδεύουν τους θαυμαστές της. Μια συγκεκριμένη ιστορία προέρχεται από τον πρώην σεφ Darren McGrady, ο οποίος αποκάλυψε ότι η βασίλισσα προτιμούσε να τρώει τις μπανάνες της με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Ειδικότερα, ο Darren McGrady εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή του ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία όσον αφορά τον τρόπο που απολάμβανε το αγαπημένο της φρούτο. "Με ένα ειδικό εργαλείο, άνθρωπος από το προσωπικό του Παλατιού έκοβε το πάνω και το κάτω μέρος, ξεφλούδιζε την μπανάνα της σε όλη της την έκταση και την μοίραζε σε μικροσκοπικές φέτες για να την φάει η Βασίλισσα με ένα πιρούνι". 

Ο ειδικός σε θέματα εθιμοτυπίας William Hanson επιβεβαίωσε αυτή την ιστορία, όταν έγραψε για την Daily Mail ότι η Αυτού Μεγαλειότης συνήθως έτρωγε μπανάνες μετά το σερβίρισμα του δείπνου και όχι με το πρωινό ή ως σνακ. 

"Το επιδόρπιο ήταν παραδοσιακά το πιάτο με φρούτα στο τέλος του γεύματος, ενώ σήμερα οι άνθρωποι το συγχέουν με το γλυκό πιάτο. Στα κρατικά δείπνα, τα φρούτα εξακολουθούν να σερβίρονται ως καθαριστικό του ουρανίσκου. Μια μπανάνα είναι πάντα το πιο εύκολο φρούτο για να διαλέξει κανείς. Κόβετε και τις δύο άκρες με μαχαιροπίρουνα για επιδόρπια (πολύ κοφτερά), κόβετε τη φλούδα προς τα κάτω για να ξετυλίξετε το περιτύλιγμα, και στη συνέχεια κόβετε φέτες και τρώτε με πιρούνι και μαχαίρι", όπως ακριβώς και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Διαβάστε Επίσης