Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας μόλις έγραψε ιστορία

Ένα σημαντικό επίτευγμα μόλις προστέθηκε στο βιογραφικό της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας μόλις πρόσθεσε στο βασιλικό βιογραφικό της ένα ακόμη επίτευγμα στην παρακαταθήκη της.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram που κοινοποιήθηκε το Σάββατο, ο βασιλικός οίκος της Δανίας ανέφερε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα είναι πλέον η μακροβιότερος μονάρχης στην ιστορία της σκανδιναβικής χώρας, ξεπερνώντας τον βασιλιά Κρίστιαν Δ΄, ο οποίος έζησε από το 1577 έως το 1648.

"Μέχρι τώρα ήταν ο Κρίστιαν Δ΄, ο οποίος ήταν μόλις 11 ετών όταν επιλέχθηκε να γίνει βασιλιάς μετά τον θάνατο του πατέρα του το 1588", αναφέρεται η ανάρτηση. "Καθώς όμως δεν ήταν ακόμη σε νόμιμη ηλικία, δημιουργήθηκε μια κυβέρνηση κηδεμόνων, η οποία τα επόμενα χρόνια φρόντισε για την ηγεσία της χώρας. Μόλις τον Αύγουστο του 1596 ο Κρίστιαν Δ' εγκαταστάθηκε ως βασιλιάς. Στη συνέχεια, ο Κρίστιαν Δ΄ κυβέρνησε μέχρι τον θάνατό του τον Φεβρουάριο του 1648 - δηλαδή για περίπου 51 χρόνια και έξι μήνες".

"Η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα ανέλαβε τον θρόνο από τον πατέρα της, Φρέντερικ ΙΧ, στις 14 Ιανουαρίου 1972", συνεχίζει η ανάρτηση, "και έτσι είναι από τα μέσα αυτού του μήνα η μακροβιότερος μονάρχης στην ιστορία της Δανίας".

Η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφίες της βασίλισσας που τραβήχτηκαν το Σάββατο στο βασιλικό πλοίο Dannebrog.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα έγινε η πρώτη γυναίκα που της επετράπη να κληρονομήσει τον θρόνο στη χώρα της, αφού ο νόμος περί διαδοχής του 1953 "έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα διαδοχής στον θρόνο της Δανίας... ωστόσο μόνο δευτερευόντως", σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Δανίας.