Πρίγκιπας George | Θα αναγκαστεί να μεγαλώσει μακριά από τα αδέρφια του

Είναι "στενάχωρο και αναπόφευκτο" ο πρίγκιπας George να ακολουθήσει τη δική του κληρονομιά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας George είναι ο δεύτερος σε σειρά διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Αυτό από μόνο του δημιουργεί μια διαφορετική συνθήκη για τον 10χρονο γιο του πρίγκιπα William και της πριγκίπισσας Kate. Υπάρχει όμως κι ένα "στενάχωρο και αναπόφευκτο" σχέδιο για εκείνον.

Οι αλλαγές στη δομή της μοναρχίας

Πριν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν εμφανές ότι είχε κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στη δομή της μοναρχίας. Μέσα σε αυτές ήταν και η ανάθεση της προστασίας διάφορων οργανισμών σε άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στα τελευταία χρόνια ενώ ανακοίνωσε και ότι η τότε δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα θα έπαιρνε τον τίτλο της βασίλισσας όταν ο Κάρολος θα γινόταν βασιλιάς. 

Ο Κάρολος γιόρτασε τη στέψη τον περασμένο Μάιο και αυτομάτως έγινε η αλλαγή στη σειρά διαδοχής. Ο γιος του, πρίγκιπας William είναι τώρα διάδοχος και ο μεγαλύτερος εγγονός του, πρίγκιπας George είναι δεύτερος στη σειρά διαδoχής για τον θρόνο. 

Παρόλο που είναι μόλις 10 ετών, οι ειδικοί στα βασιλικά θέματα πιστεύουν ότι ο George προετοιμάζεται ήδη για τον μελλοντικό του ρόλο. Αυτές οι προετοιμασίες θα έχουν επίπτωση και στη σχέση του με τα μικρότερα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Charlotte και τον πρίγκιπα Louis.

Η κληρονομιά του πρίγκιπα George

Όταν ο William και ο Harry ήταν μικρότεροι είχε γίνει μεγάλη συζήτηση για το ότι ήταν "διάδοχος και εφεδρικός" -αναφέρθηκε και στην βιογραφία του δούκα του Sussex με τίτλο "Spare"- και ήταν κάτι για το οποίο η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, η αδερφή της βασίλισσας Ελισάβετ, έδινε μάχη. 

Πέρυσι, η ειδική στα βασιλικά θέματα Daniela Elser σημείωσε πως ο πρίγκιπας George θα αναγκαστεί να μεγαλώσει μακριά από τα αδέρφια του στο κοντινό μέλλον.

Εξήγησε, μέσα από το News.com.au, ότι ένα "διαρκές άνοιγμα στη βασιλεία και τη βουλή" είναι μπροστά για τον πρίγκιπα. Σύμφωνα με την royal expert ο George θα πρέπει να μάθει να χειρίζεται το σπαθί λόγω της παράδοσης του Ιπποτισμού και θα περάσει μέσα στις δεκαετίες πολλές ώρες ακούγοντας καθημερινά τον Πρωθυπουργό. Το μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο σε αντίθεση με των αδερφών του, Charlotte και Louis.

"Παρόλο που ως παιδιά, όπως συνέβαινε με τον William και τον Harry όταν ήταν μικροί, τα τρία αδέρφια ανατρέφονται ισότιμα, η διαφορά κληρονομιάς του George  και των αδερφών του θα γίνει από μόνη της τρομακτικά σαφής στα χρόνια που έρχονται. Είναι αναπόφευκτο -στενάχωρο και αναπόφευκτο". 

Διαβάστε Επίσης