Πρίγκιπας Christian της Δανίας | Ο διπλός εορτασμός και τα νέα εντυπωσιακά πορτρέτα για τα 18α γενέθλιά του

Όλα όσα ετοιμάζει το Παλάτι για τον εορτασμό των 18ων γενεθλίων του διαδόχου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μπορεί τα γενέθλια του να απέχουν κάτι περισσότερο από δύο μήνες, όμως, ο πρίγκιπας Christian της Δανίας έχει ήδη αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γιορτάσει το γεγονός ότι γίνεται 18 ετών. 

Την Τρίτη, η βασιλική οικογένεια της Δανίας ανακοίνωσε τα επίσημα σχέδια για τα 18α γενέθλια του πρίγκιπα στις 15 Οκτωβρίου και έδωσε στη δημοσιότητα νέα πορτρέτα. Ο πρίγκιπας Christian είναι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Δανίας πίσω από τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Frederik, ενώ η γιαγιά του που είναι η βασίλισσα Margrethe και η ομάδα της θα σηματοδοτήσουν το ορόσημο με δύο εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με διαφορά ενός μήνα.

Ο πρίγκιπας Christian εναλλάσσει τις εκφράσεις του μεταξύ σοβαρού και χαμογελαστού στις τρεις λήψεις που τράβηξε ο φωτογράφος Franne Voigt και μοιράστηκε στο Instagram του παλατιού, οι οποίες τον δείχνουν να ποζάρει σε ένα επαγγελματικό στούντιο. Στη μία φωτογραφία, φορά ένα navy κοστούμι με μπλε κουμπωμένο πουκάμισο, ενώ στις άλλες δύο φωτογραφίες συνδύασε ένα ξεκούμπωτο καφέ σακάκι με λευκό μπλουζάκι και μαύρο παντελόνι.

"Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πρίγκιπας Christian γίνεται 18 ετών. Η Ημέρα της Εξουσίας γιορτάζεται με αλλαγή φρουράς στο Amalienborg, όπου ο πρίγκιπας, μαζί με την οικογένειά του και την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, εμφανίζονται στο μπαλκόνι του παλατιού Frederik VIII. Το βράδυ, η βασίλισσα διοργανώνει επίσημο δείπνο, όπου οι καλεσμένοι αντικατοπτρίζουν τη γενιά του πρίγκιπα Christian", αναφέρει ο βασιλικός οίκος της Δανίας.

Το Gala το ίδιο βράδυ στο Κάστρο Christiansborg θα υποδεχτεί εκπροσώπους από μερικές από τις οργανωμένες νεολαίες της Δανίας καθώς και νέους "που έχουν διακριθεί στον κόσμο του αθλητισμού, της τέχνης και του πολιτισμού". Επεκτείνοντας τη λίστα των προσκεκλημένων, τα Βασιλικά Ανάκτορα θα συνεργαστούν με τους τοπικούς δήμους για να αυξήσουν τον αριθμό των προσκλήσεων στις περίπου 200 για τους νέους από τη δανική Κοινοπολιτεία, δίνοντας σε κάθε δήμο της Δανίας, τη Γροιλανδία και τα Νησιά Φερόε την ευκαιρία να προσκαλέσουν δύο 18χρονους καλεσμένους στο πάρτι.

Οι εορτασμοί συνεχίζονται ένα μήνα αργότερα και παίρνουν μια πιο επίσημη τροπή. Στις 14 Νοεμβρίου, ο πρίγκιπας Christian θα παραστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου του Κράτους (το οποίο αποτελείται από υπουργούς της κυβέρνησης) και θα δηλώσει ότι επιθυμεί να ακολουθήσει το Σύνταγμα της Δανίας.

"Ο πρίγκιπας Christian θα μπορέσει στη συνέχεια να διοριστεί ως αρχηγός του κράτους. Ο νεαρός πρίγκιπας δεν θα πάρει θέση στο Συμβούλιο του Κράτους μέχρι να πραγματοποιηθεί η αλλαγή του θρόνου", δήλωσε ο βασιλικός οίκος της Δανίας για το βήμα αυτό.