Πρίγκιπας Harry | Η συγκινητική στιγμή στα Invictus Games που ξύπνησε μνήμες από την κοινή του ζωή με τη βασίλισσα Ελισάβετ

Μία λεπτομέρεια στο φινάλε των Invictus Games ήταν ικανή να ανασύρει στην επιφάνεια μνήμες από την αγαπημένη γιαγιά του πρίγκιπα Harry, βασίλισσα Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Harry πέρασε μια συναρπαστική και συναισθηματική εβδομάδα στους Αγώνες Invictus. Λίγο πριν από το φινάλε της επιτυχημένης διοργάνωσης, ο δούκας του Sussex έδωσε μία ομιλία όπου έκανε μια μικρή αναφορά σε ένα σημαντικό μέρος της προηγούμενης βασιλικής του ζωής.

Ο Harry μοιράστηκε μια συναισθηματική στιγμή από την παραμονή του στη σκηνή του Invictus, που φιλοξενείται από την καναδική ομάδα, όταν μίλησε με τον αρχιδεκανέα James Gendron, με τον πρίγκιπα να παρατηρεί ένα σετ γκάιντες στη γωνία της σκηνής. "Κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε τι σημαίνουν οι γκάιντες για μένα, οπότε δεν μπορούσα παρά να ελπίζω ότι θα έπαιζαν!" είπε στην ομιλία του.

Οι γκάιντες ήταν αγαπημένο όργανο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, γιαγιάς του Harry, με τον Δούκα να μοιράζεται στα απομνημονεύματά του, Spare, ότι της άρεσε να ξυπνάει από τον ήχο του οργάνου και ότι θα έπρεπε να παίζει πριν από κάθε επίσημο δείπνο. Ο βασιλιάς Κάρολος ξυπνά επίσης από τον ήχο της γκάιντας όταν διαμένει στις βασιλικές κατοικίες του. Τον περασμένο Οκτώβριο, έναν μήνα μετά τον θάνατο της αείμνηστης βασίλισσας, ο Κάρολος μοιράστηκε ένα συγκινητικό βίντεο με τον αυλητή του να παίζει για πρώτη φορά γι' αυτόν στη βασιλική του κατοικία στο Λονδίνο.

Ο Harry συνέχισε λέγοντας ότι το όργανο είχε μια ιδιαίτερα οδυνηρή σχέση για τον αρχιδεκανέα, όπως μοιράστηκε: "Δεν ήξερα ότι τριάντα λεπτά αργότερα, θα ήταν ο James που θα προσφερόταν να παίξει - ωστόσο δεν είχα καμία ιδέα τι σήμαιναν γι' αυτόν. Ούτε ήξερα τι αναμνήσεις του προκαλούσαν. Στο Αφγανιστάν έπαιξε σε 63 τελετές ράμπας. Για 63 φέρετρα. Για 63 ψυχές. Για 63 οικογένειες. Για τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τελετή, δεν μπορούσε να τα αγγίξει. Αυτή την εβδομάδα δεν ήταν σίγουρος αν θα μπορούσε να τα βάλει στο παιχνίδι. Αλλά το έκανε. Αυτό που κάποτε τον είχε στοιχειώσει, τολμώ να πω, μπορεί τώρα να είναι αυτό που τον βοηθά να θεραπευτεί".

Διαβάστε Επίσης