Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Η θερμή υποδοχή και το επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες από τον Emmanuel και τη Brigitte Macron

Η ζεστή σχέση ανάμεσα στον βασιλιά Κάρολο και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, το χειροφίλημα και οι εντυπωσιακές Καμίλα και Brigitte στο ιστορικό παλάτι των Βερσαλλιών.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου βρήκε τον βασιλιά Κάρολο και τη σύζυγό του, Καμίλα, στη Γαλλία, όπου θα πραγματοποιήσουν – κόντρα στις αναβολές – τριήμερη επίσκεψη στη γαλλική πρωτεύουσα, το Μπορντό, τις Βερσαλλίες. Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του βασιλικού ζεύγους της Αγγλίας μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές και η 35η συνολικά του Καρόλου.

Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Η θερμή υποδοχή και το επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες από τον Emmanuel και τη Brigitte Macron
Κάρολος Macron

Ένα τριήμερο γεμάτο από συναντήσεις επαγγελματικού χαρακτήρα, επίσημες εκδηλώσεις και δημόσιες εμφανίσεις, το οποίο ξεκίνησε στο Παρίσι με μία θερμή αγκαλιά από τον Emmanuel και την Brigitte Macron. Η τελετή υποδοχής έλαβε χώρα στην εμβληματική Αψίδα του Θριάμβου με τον φακό των τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν αποκτήσει την απαραίτητη άδεια, προκειμένου να μαγνητοσκοπήσουν τη στιγμή άφιξης να "συλλαμβάνει" ένα τρυφερό στιγμιότυπο ανάμεσα στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του Καρόλου. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Macron εθεάθη να πραγματοποιεί ένα θερμό χειροφίλημα στη βασίλισσα Καμίλα.

Την απογευματινή τελετή ακολούθησε ένα επίσημο δείπνο στο Παλάτι των Βερσαλλιών του 17ου αιώνα, κίνηση που ερμηνεύτηκε από τον διεθνή Τύπο ως μία άτυπη μορφή ενδυνάμωσης των σχέσεων ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Παρά τις δυσκολίες που περνάει ο γαλλικός λαός η λαμπρότητα της υποδοχής για τον Κάρολο προβλέπεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, θυμίζοντας την υποδοχή στο Παρίσι της μητέρας του το 1957, αμέσως μετά τη δική της στέψη.

Κάρολος Macron
Κάρολος Macron

Ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι ο ίδιος και η βασίλισσα Καμίλα ήταν "εξαιρετικά συγκινημένοι από την υπέροχη υποδοχή" που έτυχαν στη Γαλλία. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τον Emmanuel Macron για τους φόρους τιμής που απέτισε στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β' πριν από ένα χρόνο και δήλωσε ότι η έπαρση της σημαίας της Ένωσης στο Ελιζέ ήταν "ιδιαίτερα συγκινητική".

Κάρολος Macron

Στο πρόγραμμα για αύριο είναι μια επίσκεψη στην Παναγία των Παρισίων, και ο βασιλιάς λέει ότι ήταν "συγκλονισμένος" από την καταστροφή που προκλήθηκε από μια πυρκαγιά πριν από τέσσερα χρόνια. Ως γείτονες, η Βρετανία και η Γαλλία γοητεύονται από καιρό η μία από την άλλη, λέει, επισημαίνοντας την κοινή ιστορία.

"Κύριε Πρόεδρε, σε όλα αυτά μπορούμε να βασιστούμε στη σταθερή φιλία μας, η οποία ανανεώνεται και αναζωογονείται με κάθε νέα γενιά", ανέφερε χαρακτηριστικά.