Βασίλισσα Ελισάβετ | Το αναπάντεχο σνακ με το οποίο συνόδευε πάντα το απογευματινό της τσάι

Η γλυκιά αμαρτία της εκλιπούσας βασίλισσας και η ιστορία πίσω από αυτήν.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ενώ δεν είναι μυστικό ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δοκίμασε μερικές από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη είναι το γεγονός ότι το αγαπημένος της συνοδευτικό για το απογευματινό τσάι ήταν συγκλονιστικά απλό. Και αρκετά γλυκό. 

Σε ένα βίντεο στο YouTube, ο σεφ Darren McGrady, ο οποίος μαγείρεψε για πολλούς βασιλικούς, μεταξύ των οποίων η εκλιπούσα μονάρχης, η πριγκίπισσα Diana, ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry, έδειξε πώς να φτιάχνει ένα σάντουιτς που η βασίλισσα ήταν γνωστό ότι αγαπούσε.

Ο σεφ των Royals μοιράστηκε ότι τα πάρτι στον κήπο φιλοξενούνταν συχνά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γεγονός που σήμαινε ότι έφτιαχναν ένα εκτεταμένο μενού για τα πάρτι, το οποίο περιελάμβανε μια ποικιλία από σάντουιτς, τσάι και αρτοσκευάσματα.

Μιλώντας για το αγαπημένο της βασίλισσας, ο Darren μοιράστηκε ότι της άρεσαν τα "jam pennies", που ήταν ένα απλό σάντουιτς αποτελούμενο από ψωμί αλειμμένο με βούτυρο και μαρμελάδα φράουλα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι: "Στη βασίλισσα σερβίρονταν σάντουιτς με μαρμελάδα στο νηπιαγωγείο όταν ήταν μικρό κορίτσι - από τότε τα χρησιμοποιεί ως συνοδευτικό για απογευματινό τσάι. Συνήθως ήταν μαρμελάδα φράουλα. Φτιάχναμε τη μαρμελάδα στο κάστρο Balmoral με τις υπέροχες σκωτσέζικες φράουλες από τους κήπους".

Αν η Βασίλισσα δεν είχε διάθεση για κάτι γλυκό, ο σεφ μοιράστηκε ότι εναλλακτικά θα προτιμούσε  ένα σάντουιτς με αγγούρι. 

Διαβάστε Επίσης