Πρίγκιπας William - Kate Middleton | Τι δείχνουν τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν για την ψυχική υγεία

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για την οποία ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton έχουν κάνει μεγάλο αγώνα για την ψυχική υγεία. Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας το πριγκιπικό ζευγάρι έχει προγραμματισμένες εκδηλώσεις ενώ έδωσε στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Royal Foundation. Σύμφωνα με αυτά, η πλειοψηφία των νέων ανησυχεί ότι οι φίλοι τους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα αποτέλεσμα της έρευνας για την ψυχική υγεία

Το 40% των νέων μεταξύ 16 και 24 πιστεύει ότι διαχειρίζεται τα συναισθήματά του πολύ καλά ενώ το 95% ανέφερε ότι θεωρεί πως οι φίλοι τους αντιμετωπίζουν κάποιο ψυχολογικό θέμα. 

6 στους 10 (το 59%) από το ίδιο ηλικιακό γκρουπ πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό για τους νέους να έχουν καλύτερη επίγνωση και κατανόηση για τις κοινωνικές και συναισθηματικές τους δεξιότητες ενώ το 39% νιώθει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά του σωστά. 

Η διαδικτυακή έρευνα έδειξε ότι τα 2/3 (το 65%) των 1.817 νέων που συμμετείχαν δήλωσαν ότι η ψυχική υγεία έχει μεγάλη σημασία για αυτούς. 

Ο πρίγκιπας William και η Kate Middleton θα μιλήσουν για την ψυχική υγεία 

Το πριγκιπικό ζευγάρι της Ουαλίας έχει προγραμματισμένες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μια σειρά από δράσεις. Μία από αυτές είναι και η συζήτηση που θα πραγματοποιήσουν με νέους στο Birmingham.

Ο πρίγκιπας William και η πριγκίπισσα Kate θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με γνωστές προσωπικότητες του BBC Radio 1. Η εκδήλωση έχει τίτλο "Εξερευνώντας τους Συναισθηματικούς μας Κόσμους" και θα φέρει κοντά 100 νέους που έχουν ηγηθεί στον τομέα της ψυχικής υγείας και στις φιλανθρωπικές δράσεις. 

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις προσκλήσεις της ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νέες γενιές και θα εξερευνήσει τι παραπάνω μπορεί να γίνει για να μπορούν να καταλαβαίνουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Την ίδια ώρα, θα προταθούν λύσεις για την στήριξη της δικής τους ψυχικής υγείας αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων. 

Διαβάστε Επίσης