Βασίλισσα Ράνια | Η αλλαγή που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πόλεμο στο Ισραήλ

Η αλλαγή στην οποία προχώρησε η Ράνια της Ιορδανίας στο Instagram της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας προχώρησε σε μια αλλαγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς συνεχίζεται.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας ενημέρωσε τις εικόνες προφίλ των επίσημων λογαριασμών της στο Instagram, το Twitter και το Facebook με μαύρο φόντο εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης. Οι σελίδες προηγουμένως παρουσίαζαν μια λαμπερή φωτογραφία κεφαλής.

Η βασίλισσα Ράνια δεν είναι η πρώτη βασιλική οικογένεια που ανανεώνει την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ανταποκριθεί σε μια ζοφερή στιγμή, καθώς τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William, άλλαξαν προσωρινά τις σελίδες τους μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ τον Σεπτέμβριο του 2022 και για ετήσιες περιστάσεις όπως η Ημέρα Μνήμης.

Βασίλισσα Ράνια | Η αλλαγή που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πόλεμο στο Ισραήλ


Η αλλαγή έγινε καθώς η Ράνια μίλησε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο μετά τη φονική αιφνιδιαστική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς εναντίον Ισραηλινών πολιτών στις 7 Οκτωβρίου. Η βασίλισσα δημοσίευσε την Τρίτη στο Instagram ένα βίντεο με την ίδια από μια συνέντευξη Τύπου το 2009 σχετικά με τη βία στην περιοχή εκείνη την εποχή.

"Μιλώντας το 2009 εν μέσω ενός πολέμου τριών εβδομάδων στη Γάζα. Δεκατέσσερα χρόνια - και πέντε πολέμους - αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπεις πόσο λίγα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός. Αυτό πρέπει να σταματήσει", έγραψε η βασίλισσα Ράνια στη λεζάντα του κλιπ.

Σύμφωνα με το Associated Press και το Reuters, 1.400 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 31 Αμερικανών, έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, ενώ περίπου 2.800 Παλαιστίνιοι έχουν αναφερθεί ότι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα.

Την Τρίτη, ένα νοσοκομείο της Γάζας καταστράφηκε, σκοτώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερους από 500 ανθρώπους που είχαν εκτοπιστεί εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η πηγή του χτυπήματος δεν ήταν άμεσα σαφής, με την ισραηλινή κυβέρνηση να λέει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την τρομοκρατική ομάδα Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία συμπαθεί τη Χαμάς. Σε ανακοίνωσή του προς τους Times of Israel, ο IDF δήλωσε: "Οι IDF δεν έχουν καμία σχέση με την τρομοκρατία: "Η ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF δείχνει ότι ένα μπαράζ ρουκετών εκτοξεύτηκε από τρομοκράτες στη Γάζα, περνώντας σε κοντινή απόσταση από το νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα τη στιγμή που χτυπήθηκε".