Ο δούκας της Ισπανίας έδωσε στην κόρη του ένα όνομα με 25 λέξεις

Η νομοθεσία στη χώρα του επιβάλει να το μικρύνει.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πίεση είναι μεγάλη όταν έρχεται η ώρα για τους royals να δώσουν όνομα στο νεογέννητο παιδί τους. Πολλές φορές είναι δύσκολο να διαλέξεις το κατάλληλο. Ο Fernando Fitz-James Stuart της Ισπανίας αποφάσισε να δώσει στην κόρη του παραπάνω από ένα. 

Ο 17ος δούκας του Huéscar και η σύζυγός του, Sofía Palazuelo βάφτισαν τη μικρή τους στη Σεβίλη. Τα ονόματα που της έδωσαν είναι Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos. 

Ο δούκας της Ισπανίας ήθελε να τιμήσει τη μητέρα του 

Η κόρη τους γεννήθηκε τον Ιανουάριο και πήρε το όνομά της τιμώντας τη μνήμη της γιαγιά του, δούκισσας του Alba που είχε 19 ονόματα. Η αριστοκράτισσα της Ισπανίας πέθανε το 2014 ήταν το πρόσωπα με τους περισσότερους τίτλους στον κόσμο λόγω κληρονομιάς αλλά και του γάμου της. Συνολικά 57 τίτλους. Είχε μάλιστα μπει στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness. Ήταν πέντε φορές δούκισσα, 14 φορές ευγενής και 18 φορές μαρκησία ανάμεσα σε άλλα. 

Ο νόμος που επιβάλει να αλλάξει το όνομα του μωρού

Παρόλο που η μητέρα του δούκα της Ισπανίας είχε τόσους τίτλους να συνοδεύουν το όνομά της, η εγγονή της δεν επιτρέπεται να έχει ένα τόσο μεγάλο όνομα. Σύμφωνα με την El Pais ο νόμος της χώρας ορίζει ότι πρέπει το όνομά της να μικρύνει και ο 33χρονος δούκας και η 31χρονη σύζυγός του έρχονται αντιμέτωποι με ένα δίλημμα. 

Κάτι που είχαν να διαχειριστούν και μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού το 2021. Το όνομα που έδωσαν στην πρώτη τους κόρη ήταν Rosario Matilde Sofía Cayetana Dolores Teresa.