Πρίγκιπας William - Kate Middleton | Γιατί δεν στήριξαν τον βασιλιά Κάρολο σε μία σημαντική για τον ίδιο ημέρα

Σε μία ιστορική στιγμή της βασιλείας του Καρόλου, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν βρέθηκαν στο πλευρό του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Kate Middleton και ο πρίγκιπας William δεν ήταν στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου για μια πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της βασιλικής του βασιλείας.

Την Τρίτη, ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα έδωσαν το σημαντικό τους "παρών" στο κρατικό άνοιγμα της Βουλής για πρώτη φορά μετά την ενθρόνισή του Καρόλου. Ο βασιλιάς φόρεσε το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα για πρώτη φορά μετά τη στέψη του και διάβασε την ομιλία του βασιλιά, η οποία γράφτηκε από την κυβέρνηση και περιείχε ένα περίγραμμα της προτεινόμενης νομοθεσίας της για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Εκτός από τον βασιλιά και τη βασίλισσα, στην εκδήλωση συμμετείχε και η πριγκίπισσα Άννα. Ωστόσο, ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν παρέστησαν στην ιστορική εκδήλωση, κάτι το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο. 

Δεν είναι υποχρεωτικό για τον διάδοχο του θρόνου να παρευρίσκεται στην κρατική έναρξη της Βουλής, αλλά ο βασιλιάς Κάρολος συνόδευσε τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ, αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Παραβρέθηκε για πρώτη φορά το 1970.

Όμως, ο πρίγκιπας William είχε ένα δικό του σημαντικό γεγονός την Τρίτη: την τελετή απονομής του βραβείου Earthshot Prize στη Σιγκαπούρη. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας περπάτησε το πράσινο χαλί μαζί με την Cate Blanchett, τη Hannah Waddingham και τον Sterling K. Brown, καθώς τιμήθηκε η νέα γενιά περιβαλλοντολόγων που έρχονται να δώσουν απαντήσεις στα πιο πιεστικά προβλήματα του πλανήτη.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα μπορεί να μην συνοδεύονταν από τον πρίγκιπα William και την πριγκίπισσα Kate στα κρατικά εγκαίνια του Κοινοβουλίου, αλλά ο μονάρχης κατέστησε σαφές τον σημαντικό ρόλο του γιου και της νύφης του μέσα στη βασιλική οικογένεια. Τους έδωσε τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας μόλις μία ημέρα μετά την ενθρόνισή του και έχουν συμμετάσχει σε εξέχουσες εκδηλώσεις - μεταξύ άλλων, ήταν οι μόνοι άλλοι βασιλικοί στους εορτασμούς για τη στέψη στη Σκωτία το καλοκαίρι.

Διαβάστε Επίσης