Βασίλισσα Ελισάβετ | Το πρωτότυπο και μοναδικό δώρο που της είχε προσφέρει ο Edoardo Mapelli Mozzi

Ο σύζυγός της πριγκίπισσας Βεατρίκης ήθελε να εντυπωσιάσει την εκλιπούσα βασίλισσα. Και τα κατάφερε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τι μπορείς να χαρίσεις σε κάποιον που τα έχει όλα; Αυτή είναι μία απορία που είχαν αρκετοί Royals και μέλη της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας όταν επρόκειτο να προσφέρουν κάτι στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ.  Ο σύζυγος της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Edoardo Mapelli Mozzi, πιθανότατα έσπασε το κεφάλι του όταν αποφάσισε ποιο δώρο θα ήταν κατάλληλο για τη γιαγιά της τότε φίλης του, την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', το 2018. 

Αλλά ευτυχώς για τον Edoardo, μπόρεσε να καλέσει τον πατριό του David Williams-Ellis, έναν ταλαντούχο γλύπτη, για βοήθεια. Ο Edoardo ανέθεσε στον πατριό του David να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα της βασίλισσας. Το χάλκινο ειδώλιο απεικόνιζε την ύστερη Μεγαλειότητά της να κοιτάζει ψηλά και να χαϊδεύει ένα άλογο. Ο Edoardo και η τότε φίλη του Βεατρίκη, που δημοσιοποίησαν το ειδύλλιό τους το 2018, θεώρησαν ότι ήταν το τέλειο δώρο για την εκλιπούσα μονάρχη, η οποία ήταν τρομερή ιππέας και μεγάλη λάτρης των αλόγων.

"Έφτιαξα τη μακέτα της βασίλισσας και του αλόγου για ένα έργο που δεν έγινε στην πραγματικότητα, και ο Edo και η Βεατρίκη το είδαν και το ερωτεύτηκαν", δήλωσε ο γλύπτης David πρόσφατα σε συνέντευξή του. 

"Θεώρησαν ότι αποτύπωσε το πραγματικό πνεύμα της Βασίλισσας, της γιαγιάς της Βεατρίκης. Είναι πάντα περίεργο να μιλάς με κάποιον του οποίου η γιαγιά είναι η βασίλισσα και ειδικά όταν έχεις φτιάξει ένα γλυπτό της. "Ο Edo αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει ένα στην Βεατρίκη και ένα στη βασίλισσα. Έτσι, ανέθεσε τη σύνθεση τους. Τους αρέσει πολύ". 

Ο Edoardo κατέληξε επίσης να δώσει το ίδιο γλυπτό την επόμενη χρονιά, το 2019, για τα γενέθλια της τότε φίλης του, βλέποντας πόσο της άρεσε. 

Διαβάστε Επίσης