Βασιλιάς Κάρολος | Η μεγάλη αλλαγή στο φετινό χριστουγεννιάτικο δείπνο έχει άμεση σχέση με τη σύζυγό του, Καμίλα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όλα δείχνουν ότι μία παράδοση (αρκετών) ετών αναμένεται να σπάσει με απόφαση του βασιλικού ζεύγους.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή συναισθημάτων. Και μία τέλεια ευκαιρία τα μέλη κάθε οικογένειας να αφήσουν στην άκρη τις διαφωνίες τους, να έρθουν κοντά, να περάσουν ευχάριστο χρόνο μαζί. Κάπως έτσι, φαίνεται ότι σκέφτονται ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν ρεπορτάζ του διεθνή Τύπου, ο βασιλιάς Κάρολος έχει προσκαλέσει τα παιδιά και τα εγγόνια της συζύγου του βασίλισσας Καμίλα στην ετήσια γιορτινή συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας στο Sandringham.

Κάθε χρόνο την ημέρα των Χριστουγέννων, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας περπατούν στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και στη συνέχεια επιστρέφουν στο σπίτι τους στο Sandringham για ένα εορταστικό γεύμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ITV από τον συντάκτη των βασιλικών Chris Ship, τα παιδιά της Καμίλα - Tom Parker Bowles και Laura Lopes - και άλλα μέλη της οικογένειας της βασίλισσας θα συμμετάσχουν στο γεύμα για πρώτη φορά φέτος.

Η διαφοροποιημένη λίστα καλεσμένων ενδέχεται να σημαίνει και αλλαγή του χώρου διεξαγωγής του γεύματος. Σε μια απόκλιση από το παρελθόν και τις ημέρες της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, οι βασιλείς θα καθίσουν στη μεγαλύτερη αίθουσα χορού και όχι στην τραπεζαρία.

Το περιοδικό Ship αναφέρει ότι "η λίστα των καλεσμένων που θα καθίσουν στο χριστουγεννιάτικο γεύμα πίσω στο Sandringham House αλλάζει ριζικά - και θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά πολλά μέλη της οικογένειας της βασίλισσας Καμίλα". "Η βασίλισσα έχει προσκαλέσει τα παιδιά και τα εγγόνια της φέτος, κάτι που είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια". Στην οικογένεια της βασίλισσας Καμίλα ανήκει και η αδελφή της Annabel Elliot, η οποία είναι μία από τις "συντρόφους" της, όπως ονομάζει το παλάτι τις κυρίες που βοηθούν τη βασίλισσα στις διάφορες επίσημες εκδηλώσεις και υποχρεώσεις της. Η Annabel παρακολούθησε την αδελφή της στη στέψη τον Μάιο.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι στο γεύμα θα συμμετάσχει και η Sarah Ferguson, η δούκισσα της Υόρκης (η οποία παρουσίασε τη Δευτέρα την εκπομπή This Morning του ITV). Όπως και πέρυσι, η ίδια και ο πρώην σύζυγός της, ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Andrew, θα μείνουν στο Wood Farm στο κτήμα Sandringham, μαζί με όποια από τις κόρες τους, την πριγκίπισσα Βεατρίκη και την πριγκίπισσα Ευγενία και τα παιδιά τους που μπορεί να βρίσκονται εκεί.