Οι κουρτίνες του Buckingham και του Windsor έγιναν πολυτελή κιμονό και ήταν ιδέα του βασιλιά Καρόλου

Οι οικολογικές και φιλανθρωπικές ευαισθησίες του βασιλιά Καρόλου ξεδιπλώθηκαν σε αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα.

Η εσωτερική διακόσμηση των κατοικιών των royals είναι στην κατηγορία με τις πιο έξοχες του κόσμου και περιλαμβάνει μεγαλοπρεπή υφάσματα και εντυπωσιακά σχέδια. Πλέον, το κοινό έχει την ευκαιρία να φορέσει ένα κομμάτι αυτής της πολυτέλειας καθώς οι κουρτίνες του Buckingham και του Windsor έγιναν κιμονό για τις ανάγκες δημοπρασίας. Ήταν μάλιστα μία ιδέα του βασιλιά Καρόλου. 

Ο 75χρονος μονάρχης της Βρετανίας σκέφτηκε να αξιοποιήσει τα υφάσματα από τις κουρτίνες από τις αποθήκες του Windsor Great Park για να δημιουργήσει κομμάτια με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων. Τα έσοδα θα πάνε στην φιλανθρωπική οργάνωση The King’s Foundation (που προηγουμένως ονομαζόταν The Prince’s Foundation) η οποία εκπαιδεύει μαθητές σε παραδοσιακές τεχνικές χειροτεχνίας.

Επτά από τα μοναδικά δημιουργήματα είναι αυτή τη στιγμή προς πώληση online στη χριστουγεννιάτικη δημοπρασία της οργάνωσης

"Δεν έχει να κάνει απλά με το να φτιάξουμε μια συλλογή προς πώληση" αναφέρει η Jacqueline Farrell, που είναι διευθύντρια εκπαιδευσης στο The King’s Foundation στο Dumfries House. "Ελπίζουμε με αυτό το project να δείξουμε τι μπορεί να συμβεί με τα παλιά υλικά όσον αφορά την απεναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Ήταν μια πραγματική σχεδιαστική πρόκληση για τους μαθητές να μετατρέψουν παραδοσιακού στιλ υφάσματα σε σύγχρονα, ελκυστικά σχέδια. Δημιούργησαν μοναδικά κομμάτια που πραγματικά απεικονίζουν και αποτυπώνουν ένα κομμάτι της ιστορίας". 

Η πρώτη δημοπρασία τρέχει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου και αφορά τέσσερα floral μακρύ κιμονό σε μπλε χρώμα, ένα ροζέ και πορτοκαλί κοντό κιμονό, ένα πορτοκαλί κοντό κιμονό και ένα denim μπλε και κίτρινο κοντό κιμονό. Οι άλλες ευκαιρίες που προσφέρει η δημοπρασία είναι διαμονή στο Dumfries House και δείπνο στο Highgrove.

Το The Prince’s Foundation ιδρύθηκε το 1986 και ενθαρρύνει βιώσιμες πρακτικές και την εκτίμηση του φυσικού κόσμου. Έχει την έδρα του στο Dumfries House στη Σκωτία και έχει ηγηθεί σε καινοτομίες όπως είναι το λανσάρισμα και η συνεργασία με τον οίκο Chanel να εκπαιδεύσει τεχνίτες.

Διαβάστε Επίσης