Πριγκίπισσα Leonor - Infanta Sofia | Η επόμενη σημαντική ημερομηνία της ζωής τους

Το 2023 ήταν μια χρονιά που κράτησε για μεγάλο διάστημα μακριά την πριγκίπισσα Leonor και την Infanta Sofia.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι δύο κόρες της βασίλισσας Letizia και του βασιλιά Felipe έχουν περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής τους αχώριστες. Το 2023 ωστόσο ήταν μια χρονιά κατά την οποία έπρεπε να μάθουν να ζουν μακριά η μία από την άλλη. Η 18χρονη πριγκίπισσα Leonor έπρεπε να ξεκινήσει τη στρατιωτική της εκπαίδευση για να αναλάβει τα μελλοντικά της καθήκοντα ενώ η 16χρονη Infanta Sofia ξεκίνησε τις σπουδές της στο εξωτερικό. 

Η ορκωμοσία της Leonor στο Κογκρέσο, στα φετινά της γενέθλια, απανένωσε την οικογένεια. Οι δύο αδερφές είχαν την ευκαιρία να αναπληρώσουν λίγο από τον χαμένο χρόνο πριν φύγουν ξανά για τις υποχρεώσεις τους. H πριγκίπισσα Leonor επέστρεψε στην στρατιωτική ακαδημία στο Zaragosa όπου θα περάσει τα δύο επόμενα χρόνια της ζωής της και η Infanta Sofia στην Ουαλία όπου είναι το κολέγιό της.

Οι δύο αδερφές θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων. Θα περάσουν μαζί με την οικογένειά τους τις ημέρες αυτές στο παλάτι Zarzuela.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του UWC Atlantic College οι διακοπές των Χριστουγέννων ξεκινούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου που σημαίνει ότι η Infanta Sofia θα είναι η πρώτη που θα επιστρέψει στο σπίτι της στη Μαδρίτη. Από την άλλη, η πριγκίπισσα Leonor ξεκινά εξετάσεις στις 7 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, θα έχει τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα για να τα αφιερώσει στην οικογένειά της. 

Επίσης, η πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Felipe και της βασίλισσας Letizia θα πάρει άδεια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά για να περάσει αυτές της μέρες με τους δικούς της. Άλλωστε η στρατιωτική ακαδημία της έχει δώσει το δικαίωμα να κάνει διάλειμμα στην στρατιωτική της εκπαίδευση και σε άλλες σημαντικές περιστάσεις της ζωής της. Οι γιορτές θα είναι λοιπόν το επόμενο reunion της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας