Βασιλιάς Κάρολος | Ο νέος του συνεργάτης ασχολείται με κάτι που δεν θα αρέσει και τόσο στο Παλάτι

Η νέα ανατρεπτική απόφαση του μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βασιλιάς Κάρολος κάνει την ανατροπή και πηγαίνει κόντρα στους βασιλικούς κανόνες. Και μάλλον ούτε και η τελευταία. Όπως υποστηρίζει ρεπορτάζ της The Sunday Times, ο μονάρχης προχώρησε σε έναν νέο διορισμό που φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τη βασιλική παράδοση.

Ο επικεφαλής του βασιλικού ιατρικού του οίκου, ρόλος που καθιερώθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β', αποκαλύφθηκε ότι θα είναι ο 71χρονος Dr. Michael Dixon, οπαδός της ομοιοπαθητικής και των χριστιανών θεραπευτών. Στο παρελθόν, τον ρόλο του κατείχαν ένας ειδικός στο γαστρεντερικό, ένας καθηγητής νεφρολογίας και ο πρώην πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρών.

Ο προηγούμενος επικεφαλής του βασιλικού ιατρικού σώματος, ο Sir Huw Thomas, διορίστηκε το 2005 και αργότερα χρίστηκε ιππότης. Ήταν μέλος της ομάδας που φρόντισε την πριγκίπισσα της Ουαλίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και της γέννησης της πριγκίπισσας Charlotte το 2015 και του πρίγκιπα Louis τρία χρόνια αργότερα. Ήταν επίσης καθηγητής γαστρεντερικής γενετικής στο Imperial College του Λονδίνου. Ενώ εξακολουθεί να εργάζεται δύο ημέρες την εβδομάδα σε ένα ιατρείο γενικής ιατρικής NHS στο Ντέβον, ο Dr. Dixon έχει γράψει έγγραφα που συνιστούν χριστιανική θεραπεία για τους χρονίως πάσχοντες, καθώς και ισχυρίζεται ότι "τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής μπορεί να είναι πραγματικά".

Ενώ η ομοιοπαθητική ήταν διαθέσιμη στο NHS σε ορισμένες περιοχές, καταργήθηκε το 2017, όταν ο διευθύνων σύμβουλος την περιέγραψε ως "στην καλύτερη περίπτωση εικονικό φάρμακο". Στο παρελθόν, ο Charles έχει εκφράσει το άνοιγμά του στις συμπληρωματικές θεραπείες, λέγοντας μεταξύ άλλων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2006 ότι η κυβέρνηση έπρεπε να "εγκαταλείψει τη συμβατική νοοτροπία της" όταν επρόκειτο για φάρμακα.

Σε δήλωση στους Sunday Times σχετικά με τον Dr. Dixon, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε: "Η θέση του είναι ότι οι συμπληρωματικές θεραπείες μπορούν να πλαισιώσουν τις συμβατικές θεραπείες, εφόσον είναι ασφαλείς, κατάλληλες και τεκμηριωμένες".

Διαβάστε Επίσης