Πριγκίπισσα Charlene - Πρίγκιπας Αλβέρτος | Η χριστουγεννιάτικη παράδοση που τήρησαν και φέτος

Η εορταστική τελετουργία που ενώνει το Παλάτι του Μονακό με τις πιο γλυκές ημέρες του χρόνου.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τη φετινή χρονιά, το παλάτι του Μονακό γέμισε με χριστουγεννιάτικη μαγεία. Και μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες της εορταστικής περιόδου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρατήρησαν γιγάντια ξωτικά και ακροβάτες στην αυλή του Παλατιού

Δεν πρόκειται για κάποιο παραμύθι – αν και θα μπορούσε, αλλά μία βασιλική παράδοση που στην πόλη της Γαλλίας γιορτάζεται με κάθε μαγική επισημότητα. Στην πραγματικότητα, τα ξωτικά ήταν εθελοντές του παλατιού ντυμένοι με κοστούμια, που βοηθούσαν τον πρίγκιπα Αλβέρτο, την πριγκίπισσα Charlene και τον Άγιο Βασίλη να μοιράσουν δώρα στα παιδιά του Μονακό.

Η αρχή της παράδοσης έγινε από την πριγκίπισσα Grace ως ένας τρόπος να καλωσορίσουν τα παιδιά για να γνωρίσουν τη βασιλική οικογένεια, με τον πρίγκιπα Αλβέρτο να διατηρεί και να επεκτείνει την εορταστική παράδοση. Αυτό που κάποτε ήταν μια εσωτερική εκδήλωση με τραπέζια, pants και κινούμενα σχέδια έχει γίνει μια από τις πιο περιζήτητες προσκλήσεις του πριγκιπάτου. Και με την πριγκίπισσα Charlene να φορά φέτος ένα χριστουγεννιάτικο κόκκινο πουλόβερ Emory με ασορτί γάντια, ένα κομψό μαύρο κοκκινογούλι από την Akris και κόκκινες μπότες Manolo μέχρι το γόνατο, ένα από τα πιο κομψά του. 

Ενώ οι μικροί πρίγκιπας Jacques και πριγκίπισσα Gabriella έλειπαν από τη δράση (σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν μια παιδική ασθένεια), το πριγκιπικό ζεύγος βοηθήθηκε από τον γιο της πριγκίπισσας Στεφανία, Louis Ducruet (που πρόκειται να γιορτάσει τα δικά του πρώτα Χριστούγεννα ως μπαμπάς) και την κόρη της Camille Gottlieb.

Η παράδοση ξεκίνησε από τους γονείς του Αλβέρτου, την πριγκίπισσα Grace και τον πρίγκιπα Rainier στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ως ένας τρόπος να γνωρίσουν την αμερικανίδα πριγκίπισσα στα παιδιά του Μονακό. Το ετήσιο παιδικό πάρτι είναι μια ειδική εκδήλωση που κορυφώνεται με κάθε παιδί να λαμβάνει ένα δώρο απευθείας από ένα μέλος της ηγετικής οικογένειας.