Βασιλιάς Κάρολος - Καμίλα | Το ταξίδι στο εξωτερικό που αναμένεται να πραγματοποιήσουν μέσα στο 2024

Σε ποιον μακρινό προορισμό θα βρεθεί το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το πρώτο τους επίσημο ταξίδι – σημαντικό και αξιοσημείωτο – ετοιμάζονται να κάνουν μέσα στο 2024 ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα

Ο Κάρολος αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ως μονάρχης αργότερα φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ενός μακρινό ταξιδιού τον Οκτώβριο, όταν ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα θα συμμετάσχουν στη συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM) στη Σαμόα.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στην εφημερίδα The Australian ότι "ο πρωθυπουργός απολαμβάνει μια θερμή σχέση με τον βασιλιά και ανυπομονεί να καλωσορίσει την Αυτού Μεγαλειότητα στην Αυστραλία αργότερα φέτος". Η σύνοδος κορυφής, η οποία πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και περιλαμβάνει τα 56 κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21 Οκτωβρίου 2024.

Ο Κάρολος και η Καμίλα επισκέφθηκαν για τελευταία φορά την Αυστραλία το 2018, όταν εκπροσώπησαν την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες. Το τελευταίο ταξίδι του ζεύγους στη Νέα Ζηλανδία έγινε τον Νοέμβριο του 2019, περιλαμβάνοντας υποχρεώσεις στο Christchurch και το Auckland. Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ πραγματοποίησε 16 επισκέψεις στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, κάθε μία συνοδευόμενη από τον αείμνηστο Δούκα του Εδιμβούργου.

Την πρώτη φορά την επισκέφθηκε ως μονάρχης το 1954, έχοντας σταματήσει στη Νέα Ζηλανδία καθ' οδόν, ενώ η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο του 2011. Η τελευταία επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους στη Νέα Ζηλανδία σηματοδότησε το Χρυσό Ιωβηλαίο της το 2002. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese ήταν μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών που θα παρευρεθούν στη στέψη του βασιλιά στο Αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε Επίσης