Πριγκίπισσα Mary της Δανίας | Η ιστορική πρωτιά που θα σημειώσει μόλις γίνει βασίλισσα

Η πληροφορία που έχει ενθουσιάσει τους απανταχού Royal Fans και παρατηρητές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η πριγκίπισσα Mary της Δανίας ετοιμάζεται να γράψει ιστορία. Και ο λόγος δεν αφορά το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει δημιουργήσει στα μέσα η ενθρόνιση στο πλευρό του συζύγου της, πρίγκιπα Frederik, στις 14 Ιανουαρίου, αλλά μία πρωτιά που πρόκειται να σημειώσει.

Η βασίλισσα Margrethe της Δανίας ανακοίνωσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι θα παραιτηθεί από μονάρχης στις 14 Ιανουαρίου. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας διάδοχος Frederik, θα γίνει βασιλιάς Φρέντερικ Χ, καθιστώντας τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Mary, βασίλισσα σύζυγό του, η οποία θα είναι γνωστή ως βασίλισσα Mary.

Αν και έχουν υπάρξει διάσημες Βασίλισσες ονόματι Mary στο παρελθόν, αυτή θα έχει μια ξεχωριστή πρωτιά, καθώς θα είναι η μόνη βασίλισσα σύζυγος που έχει γεννηθεί στην Αυστραλία.

Γεννημένη ως Mary Donaldson, η μέλλουσα βασίλισσα της Δανίας υπήρξε για πολλά χρόνια διαφημιστικό στέλεχος σε μεγάλες εταιρίες πριν μια τυχαία συνάντηση αλλάξει τη ζωή της. Βρέθηκε να συνομιλεί με τον πρίγκιπα Frederik, αν και εκείνος συστηνόταν απλώς ως "Φρεντ", στο Slip Inn στο Darling Harbor του Σίδνεϊ τον Σεπτέμβριο του 2000. Η παμπ ήταν γεμάτη με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που βρίσκονταν στην πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λίγο μετά την πρώτη τους συνομιλία, η Mary ανακάλυψε ότι μιλούσε με τον διάδοχο του θρόνου της Δανίας,

"Κάτι μου έκανε κλικ", δήλωσε η πριγκίπισσα Mary σε συνέντευξή της το 2005. "Δεν ήταν τα πυροτεχνήματα στον ουρανό ή κάτι τέτοιο, αλλά υπήρχε μια αίσθηση ενθουσιασμού". 

Διαβάστε Επίσης