Βασιλιάς Frederik | Η μη αναμενόμενη αποκάλυψη για τον γάμο του με τη Mary της Δανίας

Λίγες ημέρες μετά τη στέψη του, ο νέος βασιλιάς της Δανίας εκμυστηρεύεται μερικά πράγματα για τον γάμο του με τη βασίλισσα - πλέον - Mary.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σε μία νέα απρόσμενη αποκάλυψη για τον γάμο του με τη βασίλισσα Mary, προχώρησε ο βασιλιάς – πλέον – της χώρας, Frederik

Ο 55χρονος άντρας, ο οποίος έγινε βασιλιάς στις 14 Ιανουαρίου μετά την παραίτηση της μητέρας του βασίλισσας Margrethe, συνεργάστηκε με τον συγγραφέα Jens Andersen για το βιβλίο The King's Word. Εκεί, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει την περίπλοκη σχέση του με τον εκλιπόντα πατέρα του, πρίγκιπα Henrik, ο οποίος απεβίωσε το 2018, λέγοντας: "Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο πατέρας μου ήταν πολύ πατριαρχικός και προσπάθησε να μεταδώσει αυτό το πρότυπο στους δύο γιους του", συνεχίζοντας:

"Εγώ, όμως, έχω μάθει πολλά από το γεγονός ότι έχω μια σύζυγο που, κατά καιρούς, μου υπενθυμίζει ότι φυσικά δεν έχω πάντα δίκιο και ότι τα λόγια μου δεν αντιμετωπίζονται ως αυθεντία, μόνο και μόνο επειδή είμαι ο άντρας του σπιτιού", αφήνοντας στον αέρα την αίσθηση ότι η βασίλισσα Mary δεν παραλείπει να τον αμφισβητεί με τον δικό της συζυγικό τρόπο.

Ο πατέρας τεσσάρων παιδιών δήλωσε, επίσης, ότι αυτός και η Mary είχαν φτάσει σε ένα "σταθερό σημείο" στη σχέση τους, προσθέτοντας: "Αγαπώ τον γάμο μου, τη γυναίκα μου, τα παιδιά μας και όλη την ευτυχισμένη βάση που προκύπτει από τους ανθρώπους που καταφέρνουν να μείνουν μαζί και να επιμείνουν στον δεσμό που έχουν αναπτύξει".

Ήταν μόλις πριν από μερικούς μήνες, Νοέμβριος του 2023, όταν το ισπανικό περιοδικό Lecturas δημοσίευσε φωτογραφίες του Frederik με τη Μεξικανή socialite, Genoveva Casanova, κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού ταξιδιού στη Μαδρίτη, οι οποίες πυροδότησαν έναν αδιάλειπτο κύκλο φημών για τη σχέση του με τη βασίλισσα Mary. Η βασιλική οικογένεια της Δανίας δεν σχολίασε τις εικόνες, ενώ η Genoveva προχώρησε σε δημόσια ανακοίνωση δήλωση με την οποία αρνήθηκε οποιαδήποτε ερωτική σχέση μεταξύ της ίδιας και του τότε πρίγκιπα Frederik.