Πριγκίπισσα Άννα | Η ήρεμη δύναμη στο πλευρό του βασιλιά Καρόλου

Θα είναι η πολυαγαπημένη αδερφή του βασιλιά Καρόλου το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντά του;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά τη σοκαριστική ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ σχετικά με τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του όσο ο ίδιος θα λαμβάνει τη φροντίδα έμπειρων ιατρών.

Μπορεί αυτή τη στιγμή, οι πιθανότητες να ακροβατούν ανάμεσα στον πρίγκιπα William και τη βασίλισσα Καμίλα, όμως, ένα νέο πρόσωπο μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αγαπημένη αδερφή του βασιλιά Καρόλου, πριγκίπισσα Άννα. Όχι τυχαία. 

Η 73χρονη πριγκίπισσα έχει αναλάβει με θαυμαστό τρόπο τον ρόλο της υποστήριξης, της ανάδειξης και της παραμονής στο παρασκήνιο της δράσης, κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής. Αν και δεν προοριζόταν να γίνει βασίλισσα, η Άννα δεν απέφυγε ποτέ τις βασιλικές ευθύνες. Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β ήταν μια μεγάλη δημόσια και ιδιωτική απώλεια για τη βρετανική μοναρχία- τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έπρεπε να θρηνήσουν, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν νέους τίτλους και τεράστιες ευθύνες. Η θέση του βασιλιά Καρόλου ήταν ξεκάθαρη από τη γέννησή του: επρόκειτο να κληρονομήσει τον θρόνο. 

Ο ρόλος της Άννας ήταν πάντα λιγότερο ξεκάθαρος, αλλά την περίοδο που ακολούθησε τον θάνατο της βασίλισσας, η έμπειρη πριγκίπισσα χάραξε έναν ξεκάθαρο, συνεπή και απαραίτητο ρόλο για τον εαυτό της. Αυτός ο ρόλος δοκιμάστηκε και πάλι - και στέφθηκε με επιτυχία - κατά την περίοδο της ανησυχίας γύρω από τα προβλήματα προστάτη του βασιλιά Καρόλου. Τώρα, μετά τη διάγνωση του καρκίνου του, η Άννα θα κληθεί προς δύο κατευθύνσεις: τόσο να υποστηρίξει προσωπικά τον αδελφό της όσο και για να βοηθήσει να ηγηθεί δημοσίως της βασιλικής οικογένειας. Το μόνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι πόσο το επιθυμεί η ίδια. 

Διαβάστε Επίσης