Η Paulina Porizkova ποζάρει γυμνόστηθη σε ένα μανιφέστο για την εικόνα της γυναίκας σε κάθε ηλικία

"Είναι η πιο προφανής ένδειξη του πατριαρχικού μας κόσμου στον οποίο οι γυναίκες εκτιμώνται κυρίως ως εκτροφείς", γράφει στη λεζάντα της τολμηρής φωτογραφίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το σούπερ μόντελ και ηθοποιός, Paulina Porizkova, καταγγέλλει το Instagram ότι "κατέβασε" μια αισθησιακή φωτογραφία της και υπογραμμίζει με τον πιο τολμηρό - και καλλιτεχνικό- τρόπο το ταμπού κατά των γυναικών της μέσης ηλικίας και της σεξουαλικότητας τους. Οι φωτογραφίες της κοσμούν το τεύχος του fashion glossy και είναι ήδη διαθέσιμες σε πορτογαλικό περιοδικό που της φιλοξένησε.

Σε μια από τις φωτογραφίες, η Paulina εμφανίζεται με το στήθος της ακάλυπτο.

Το σούπερ μοντελ της δεκαετίας του 90' διανύει το 57ο έτος της ηλικίας του και το γιορτάζει μια σειρά φωτογραφιών που εξυμνούν την φυσική ομορφιά. Έχοντας τα γκρίζα μαλλιά της κάτω και σε έναν ελαφρύ κυματισμό, με ελάχιστο μακιγιάζ και το κορμί της σε πρώτο πλάνο, η Paulina Porizkova, κέρδισε τον θαυμασμό του κοινού με σχόλια όπως : "Φαίνεσαι υπέροχη", "Η πιο όμορφη από όλες", "Πολύ ωραία κλικ", "Ακόμα όμορφη".

" Γνωρίζατε ότι η Anne Bancroft, η οποία υποδύθηκε την ηλικιωμένη που σαγήνεψα τον κύριο Robinson στο The Graduate, ήταν 38; Και ο νεαρός που σαγηνεύει, ο Dustin Hoffman, ήταν 30; Το να είσαι επιθυμητός είναι να έχεις δύναμη. Η δύναμη της συναίνεσης. Έχεις αυτό που θέλει ο καθένας και είναι στη δύναμή σου να το διανείμεις σε όποιον θέλεις. Ο παράγοντας επιθυμητότητας ανδρών και γυναικών βρίσκεται στις αντίθετες πλευρές του ηλικιακού φάσματος.

Μια γυναίκα χάνει την εξουσία καθώς περνάει ο χρόνος - και ο άντρας την κερδίζει. Μια φωτογραφία μιας νεαρής γυναίκας που δείχνει το σώμα της μπορεί να φαίνεται σαν να τραβάει την προσοχή, αλλά με τη σειρά των πραγμάτων - φυσικό.

Μια φωτογραφία μιας ηλικιωμένης γυναίκας που δείχνει το σώμα της είναι αφύσικη, μια απελπισμένη έκκληση για προσοχή όπου θα φαίνεται μόνο λυπημένη και αξιολύπητη.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr