Βασίλισσα Μαργαρίτα | Τι κάνει έναν μήνα μετά την παραίτησή της

Τη βασίλισσα Μαργαρίτα διαδέχθηκε στον θρόνο της Δανίας ο γιος της, Frederik.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας από την ημέρα που η βασίλισσα Μαργαρίτα παραιτήθηκε και επίσημα από τον θρόνο της Δανίας. Την διαδέχθηκε ο πρωτότοκος γιος της, Frederik που είναι πλέον ο νέος βασιλιάς της χώρας έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, βασίλισσα Mary. Τι κάνει όμως η μητέρα του όλο αυτό το διάστημα;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα απολαμβάνει στιγμές ξεκούρασης και ανάπαυσης  έπειτα από βασιλικά καθήκοντα πολλών δεκαετιών. Την ίδια ώρα, λαμβάνει υπέροχα δώρα από τον λαό της Δανίας. 

Τα μηνύματα που δέχεται από τον λαό της Δανίας

Μια πρόσφατη ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας της Δανίας παρουσιάζει μια σειρά από τρυφερές κάρτες και ζωγραφιές που έφτιαξαν για τη βασίλισσα Μαργαρίτα γεμάτες με ευχές και ευχαριστήρια λόγια. Ανάμεσα στις χειροτεχνίες διακρίνεται το μήνυμα: "Ευχαριστούμε  που ήσουν η καλύτερη βασίλισσα". 

Ένα άλλο μήνυμα γράφει: "Ευχαριστούμε που ήσουν μια καλή μονάρχη. Πιστεύω ότι τα γενέθλια του πρίγκιπα Christian ήταν όμορφα. Εύχομαι ο βασιλιάς Frederik να είναι καλός βασιλιάς". Κάποιες από τις ζωγραφιές και τις χειροτεχνίες είχαν και τις υπογραφές των παιδιών που τις δημιούργησαν. 

Η Δανία λατρεύει τη βασίλισσα Mary

Στην τελευταία ζωγραφιά διακρίνεται η βασίλισσα Μαργαρίτα δίπλα στο νέο βασιλικό ζευγάρι της Δανίας. Η νέα τους βασίλισσα είναι εξίσου συμπαθής από τον λαό. Μια πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως η Mary είναι σε ποσοστό 4% πιο πάνω σε σχέση με την δημοτικότητα του Frederik 

Από την ημέρα που γνωρίστηκαν, το 2000, και τον γάμο τους που οδήγησε στη δημιουργία της οικογένειάς τους, η Mary κερδίζει σταθερά τις καρδιές του λαού της Δανίας. Έχει επιλέξει μια απλή γλώσσα για να τους απευθυνθεί ενώ έχει αφιερωθεί σε πολλούς σημαντικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Τι κάνει σήμερα η βασίλισσα Μαργαρίτα

Η Mary είναι άξια διάδοχος της Μαργαρίτας. Η μητέρα του Frederick παρά την παραίτησή της συνεχίζει να διατηρεί τιμητικά τον τίτλο της -υπήρξε άλλωστε στον θρόνο 52 χρόνια- και φαίνεται πως εκτελεί κάποια βασιλικά καθήκοντα.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στα εγκαίνια ενός νέου σχολείου, του Prins Henriks Skole στην πόλη Φρεντερικσμπέργκ. Πρόκειται για ένα γαλλικό σχολείο που ιδρύθηκε το 1954. Το εκπαιδευτικό ίδρυμα μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις και εγκανιάστηκαν από τη βασίλισσα Μαργαρίτα. 

Διαβάστε Επίσης