Βασιλιάς Κάρολος | Συγκινημένος από τα 7.000 μηνύματα που έλαβε

O βασιλιάς Κάρολος μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση του καρκίνου κι αυτό έφερε ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πλημμυρισμένος από μηνύματα στήριξης και αγάπης είναι ο βασιλιάς Κάρολος ενώ ένιωσε βαθιά συγκίνηση που 7.000 ευχές έφτασαν στο Buckingham μέσα από κάρτες, ζωγραφιές και δώρα. Η απόφαση του 75χρονου μονάρχη να μιλήσει ανοιχτά για τη διάγνωση του καρκίνου και όλη την περιπέτεια με την υγεία του έφερε ένα κύμα συμπαράστασης από τον βρετανικό λαό αλλά και από τη διεθνή κοινότητα. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να μιλήσουν στον Βρετανό βασιλιά για τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με τον καρκίνο και να του προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές. Ένα από τα μηνύματα που έλαβε ο βασιλιάς Κάρολος έγραφε: "Ψηλά το πηγούνι, έξω το στήθος, μείνετε θετικός και μην το αφήσετε να σας ρίξει. Εμπιστευτείτε με, δουλεύει, αλλά το κυριότερο είναι η οικογένεια". 

Η κάρτα που τον άγγιξε περισσότερο

"Μην τα παρατήσετε ποτέ. Να είστε γενναίος. Μην φτάνετε στα όριά σας. Να γίνετε καλά σύντομα" του έγραψε ένα παιδί.  Ένα από αυτά που τον άγγιξε περισσότερο ήταν μια κάρτα που είχε έναν σκύλο απ' έξω ο οποίος διακρίνεται να φοράει προστατευτικό κολάρο και γράφει: "Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να φορέσετε προστατευτικό κολάρο". 

Βασιλιάς Κάρολος | Συγκινημένος από τα 7.000 μηνύματα που έλαβε

Το προστατευτικό κολάρο αποτρέπει τα ζώα από το να πειράξουν μια πληγή που έχει δημιουργηθεί μετά από επέμβαση. Μερικές φορές ονομάζεται "κολάρο της ντροπής" από τους ιδιοκτήτες των ζώων. Ο βασιλιάς Κάρολος γέλασε όταν εντόπισε τη συγκεκριμένη κάρτα ανάμεσα στη στοίβα με τα μηνύματα που έλαβε μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου. 

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα επίσημα καθήκοντά του

Από την περασμένη Τετάρτη ο βασιλιάς ξεκίνησε τις πρώτες του επίσημες δραστηριότητες. Είχε μάλιστα την πρώτη του δια ζώσης συνάντηση με τον Βρετανό πρωθυπουργό Rishi Sunak και μια συνάντηση με το μυστικό συμβούλιο. 

"Είναι υπέροχο που βλέπω ότι είστε καλά" του είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. "Γίνεται όλο με καθρέπτες" του απάντησε ο βασιλιάς Κάρολος. Στη συνέχεια του ανέφερε πόση συγκίνηση του έχουν φέρει τα μηνύματα και κάρτες στήριξης που έχει λάβει με τον Rishi Sunak να του απαντά: "Η χώρα είναι στο πλευρό σας". 

Διαβάστε Επίσης