Οι παράξενοι κανόνες που έχουν οι Βρετανοί royals ακόμη και για την τουαλέτα

Αν είσαι μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι πολύ εύκολο να υποπέσεις σε κάποιο λάθος.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας ακολουθούν μια σειρά από αυστηρούς και πολύπλοκους κανόνες. Αυτό αφορά κυρίως τις δημόσιες εμφανίσεις τους. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που έχουν σπάσει το πρωτόκολλο, επιτηδευμένα και μη, φέρνοντας τη συζήτηση στο πόσο λεπτομερώς σχεδιασμένα είναι κάποια πράγματα.

Οι παράξενοι κανόνες των royals αφορούν ακόμα και τη ρουτίνα τους με την τουαλέτα και πώς θα πρέπει να δώσουν σήμα κατά τη διάρκεια ενός γεύματος ότι υπάρχει αυτή η ανάγκη. 

Πώς οι royals δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε τουαλέτα 

Τι κάνουν λοιπόν σε αυτή την περίπτωση; Σύμφωνα με το βρετανικό ΟΚ! τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας δεν πρέπει να ανακοινώσουν δυνατά ότι θέλουν να πάνε στην τουαλέτα. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φράση με συγχωρείτε" και να αφήσουν τους συνδαιτυμόνες τους να... ενώσουν τα κενά. 

Επίσης, αν έχουν ολοκληρώσει το γεύμα τους θα πρέπει να αφήσουν το πιρούνι και το μαχαίρι τους σταυρωτά μέσα στο πιάτο με τις λαβές τους να βρίσκονται κάτω δεξιά. 

Οι κανόνες που αφορούν τις διατροφικές συνήθειες 

Οι κανόνες αφορούν πολλά κομμάτια της καθημερινότητάς τους. Ακόμη και τις διατροφικές επιλογές τους. Για παράδειγμα, έχουν έναν παράξενο κανόνα για τα σχήματα των φαγητών που επιτρέπεται να καταναλώνουν

Δεν τρώνε ποτέ τετράγωνα σάντουιτς γιατί η παράδοση αναφέρει, σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ Graham Newbould, ότι όποιος τους παρουσιάζει φαγητό με γωνίες προσπαθεί να ανατρέψει τον θρόνο της Αγγλίας. 

Υπάρχουν βέβαια και κανόνες που μοιάζουν περισσότερο λογικοί, όπως το να αποφεύγουν τα θαλασσινά για να μη κινδυνεύσουν από δηλητηρίαση ή φαγητά με σκόρδο για να αποφύγουν την κακή αναπνοή. 

Άλλοι παράξενοι κανόνες

Μία ακόμη παράξενη οδηγία που έχουν οι royals αφορά τις γυναίκες οι οποίες δεν επιτρέπεται να κατεβάσουν το κεφάλι τους για να δουν τα βήματά τους την ώρα που ανεβαίνουν μια σκάλα αλλά να κρατήσουν το πηγούνι τους παράλληλα στο έδαφος. 

Ευτυχώς βέβαια οι νεότερες γενιές της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης σπάνε τους κανόνες που δεν θεωρούν πια χρήσιμους. 

Διαβάστε Επίσης