Βασιλιάς Κάρολος | Έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα πολύ μακρινό ταξίδι, παρά τη διάγνωσή του με καρκίνο

Όσα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ διεθνών Μέσων για την πορεία υγείας του μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν το Παλάτι ανακοίνωσε επίσημα ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο διευκρίνισε ότι ορισμένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις αναβάλλονται και δεν ακυρώνονται. Ακόμη και αν αυτές αφορούν ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, όπως την Αυστραλία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ διεθνών Μέσων, ο βασιλιάς φέρεται να πραγματοποιεί το εν λόγω ταξίδι αργότερα μέσα στη χρονιά, παρά τη διάγνωση του καρκίνου του.

Το ρεπορτάζ ήρθε στην επιφάνεια αφού ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι μία βασιλική επίσκεψη είναι προγραμματισμένη θα γίνει ακόμη, καθώς δήλωσε ότι η χώρα "προετοιμάζεται για μια πιθανή επίσκεψη της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά στην Αυστραλία αργότερα φέτος".

"Ο βασιλιάς έδειξε τη συμπόνια του για τους Αυστραλούς που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όπως ακριβώς οι Αυστραλοί έδειξαν συμπόνια και υποστήριξη για τον βασιλιά μετά τη διάγνωση του καρκίνου του. Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία. Η κυβέρνησή μου συνεργάζεται με τις πολιτείες και τα εδάφη σχετικά με τις επιλογές για μια πιθανή βασιλική επίσκεψη", δήλωσε ο Albanese χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι αμέσως μετά τη διάγνωση του καρκίνου του 75χρονου μονάρχη στις 5 Φεβρουαρίου, ο κ. Albanese ευχήθηκε στον βασιλιά ταχεία ανάρρωση, γράφοντας στο X (πρώην Twitter): "Οι Αυστραλοί γνωρίζουν ότι η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς Κάρολος πάντα μας προσέγγιζε στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας μας, δείχνοντας καλοσύνη και φροντίδα για όσους τα βγάζουν πέρα δύσκολα. Όλοι μας σκεφτόμαστε τον ίδιο και την οικογένειά του σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Του ευχόμαστε καλή και ταχεία ανάρρωση".